Vágólapra másolva!
A Liverpool elleni felkészülési mérkőzést (2-2) követő sajtótájékoztatón Szoboszlai Dominik, a Red Bull Salzburg magyar válogatott labdarúgója bejelentette, hogy idén nyáron biztosan nem vált klubot, hanem az őszi szezonban is az osztrák bajnoki címvédőnél futballozik – számolt be az nso.hu. 

Szoboszlai Dominik kapcsán sokáig tartotta magát a hír a nemzetközi sportsajtóban, hogy jól sikerült idénye után nyáron az AC Milanba igazol, de miután eldőlt, hogy Ralf Rangnick nem vállal szerepet az olasz klubnál, a magyar középpályás szerződtetése is kútba esett. Az utóbbi hetekben kevesebbet lehetett hallani Szoboszlai esetleges klubváltásáról, kedd délután, a Liverpool elleni előkészületi meccs után pedig biztossá vált, hogy 19 éves légiósunk marad a Salzburg játékosa.

Szoboszlai Dominik marad a Red Bull Salzburgnál Forrás: Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Fotostand / Wassmuth

„Beszéltem a családommal és a menedzseremmel, és úgy döntöttem, hogy maradok Salzburgban.

Szeretném újra átélni a csapattal a Bajnokok Ligája-kalandot" – mondta Szoboszlai a találkozót követő sajtótájékoztatón. "Mindig sokat lehet tanulni a Liverpooltól, ezek a mérkőzések rendkívül értékesek. Ebből a szempontból nagyon hálásnak kell lennünk, hogy a felkészülés során játszhatunk az angol együttessel" - tett hozzá a meccsel kapcsolatban Szoboszlai.

Menedzsere, Esterházy Mátyás szerint Szoboszlai jelenlegi piaci értéke 20 millió euró (7,1 milliárd forint) fölött van.