Robert Lewandowski új kihívókat kapott a Bundesliga gólkirályi címéért folytatott csatában

Robert Lewandowski Erling Haaland
LEWANDOWSKI, Bayern and HAALAND, PISZCZEK, BVB right Sports: Football: 1.Bundesliga: season 19/20: 28th matchday, 26.05.2020, BVB, Borussia Dortmund - FC Bayern Munich, photo: Jurgen Fromme / firosportphoto / POOL | usage worldwide
Vágólapra másolva!
Hiába Robert Lewandowski vasárnap esti mesternégyese a Hertha BSC ellen, a Bundesliga első három fordulója után csak második helyen áll a góllövőlistán.

A lengyel támadó a fővárosiak elleni parádés teljesítményének köszönhetően három mérkőzésen már öt gólos, azaz tartja kíváló, átlag feletti gólátlagát. Az előző szezonban 31 fellépésén 34 találattal zárt, legközelebb hozzá a nyáron a Chelsea-be távozó Timo Werner volt: a korábbi lipcsei támadó 28-szor talált a kapuba.

Robert Lewandowski (balra) és Erling Haaland mellett egy harmadik szereplő is beszállt a gólkirályi címért folytatott csatába Forrás: Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Jürgen Fromme

A 2020-21-es szezonra a nemrég az UEFA Év Játékosának megválasztott játékos új kihívókat kapott maga mellé. A Borussia Dortmund csapatához januárban csatlakozó Erling Haaland első teljes szezonját töltheti Lucien Favre csapatában. A 20 éves norvég tehetség eddig a Mönchengladbach és a Freiburg ellen is két-két gólt tudott rúgni, amivel a harmadik helyen áll a góllövőlistán.

Az élen kisebb meglepetésre a Hoffenheim horvát válogatott csatára, Andrej Kramaric áll, akit az elmúlt napokban a Bayern Münchennel is szóba hoztak. A kiváló formában lévő játékos hat góllal áll a vonatkozó rangsor első helyén - mesterhármas a Köln elleni nyitányon, majd két gól a Bayern bravúros legyőzéséből, legutóbb pedig egy gól a Frankfurt kapujába.