Vágólapra másolva!
Az olasz Fabrizio Romano, az átigazolási hírekben mindig jól értesült újságíró úgy tudja, a német világbajnok Mario Götze a holland bajnokságban szereplő PSV Eindhoven játékosa lesz.

A német világbajnok támadó szerződése idén júniusban járt le a Borussia Dortmund csapatánál. Az előző szezonban csak 15 bajnoki mérkőzésen kapott lehetőséget, többnyire csereként lépett pályára, így érhetően nem marasztalták.

Mario Götze volt a 2014-es vb-döntő hőse Forrás: AFP/Patrik Stollarz

Az ötszörös Bundesliga-győztes játékos állítólag két olasz ajánlatot utasított vissza, pár napja pedig még arról is cikkeztek, hogy Hansi Flick – aki a válogatottból jól ismeri Götzét – szívesen visszacsábítaná a Bayern Münchenhez.

A 28 éves Götze szerezte a 2014-es brazíliai világbajnokság döntőjének egyetlen gólját - a németek ezzel diadalmaskodtak az argentinok felett -, azóta azonban egészségi gondok hátráltatták, és sem akkori csapatában, a Bayern Münchenben, sem visszatérve a Dortmundhoz nem találta meg korábbi jó formáját.

Nagyobb tehetségnek tartották Messinél, hamar kiégett a német csodagyerek

Helmut Rahn, Gerd Müller, Andreas Brehme, Mario Götze. Ők azok, akik német mezben, világbajnoki döntőben az aranyérmet jelentő gólt szerezték. Rahn 2-2-nél (ki ne tudná ezt Magyarországon?), Müller 1-1-nél, Brehme és Götze 0-0-nál talált be. Beírva ezzel magukat örökre nem csak a német, hanem az egyetemes labdarúgás történelmébe.