Vágólapra másolva!
Életet mentett Szabó Attila, akit mindenki csak "Butra" néven emleget a környéken. Butra a Soltvadkerti TE focicsapatának szaktanácsadójaként tevékenykedik, de korábban edzőként is vezette a csapatot.

Vasárnap fogadta a Soltvadkert a megyei első osztályban a Bácsalmás csapatát és természetesen Szabó Attila is ott volt a pálya szélén. A szakembernek a második félidőben akadt nem várt feladata, életet kellett mentenie.

Telefonon kerestük Szabó Attilát, aki így emlékezett vissza a történtekre:

„Nem volt már sok hátra a meccsből, amikor egy anyuka megkopogtatta a vállam. Azt mondta, nem lélegzik az egy éves gyereke és már a kezembe is nyomta. A jobb kezembe fogtam a gyereket, elkezdtem a szívmasszázst és a befújást. Négy-öt próbálkozás után már próbált lélegezni, de két-három levegővétel után megint abbahagyta. Folytattam az újraélesztést, próbáltam hallgatni, hogy szuszog-e, de a sok ember miatt, aki körülvett minket, nem volt egyszerű. Nagyjából hússzor fújhattam levegőt, mire végre felsírt. Később megérkeztek a mentők is és átvették a gyerek ellátását, akit megfigyelésre és kivizsgálásra kórházba vittek" – mondta Szabó Attila, aki szerint egy-két percig tarthatott az újraélesztés.

Marton István, a csapat jelenlegi edzője és Szabó Attila (jobbra), aki igazi hős lett Forrás: vira.hu

Az anyuka párja, a gyerek édesapja a pályán focizott, amikor az eset történt. A pályáról egyébként észre sem vették, mi történt. A 2-2-es döntetlen után rövid ideig bosszankodtak is a játékosok, de miután kiderült, mi történt, természetesen már senkit nem érdekelt a végeredmény.