A koronavírus ellenére elképesztő összeget költöttek a Premier League-ben

fbl pandemic Horizontal
Thomas Partey lett az utolsó nap legdrágább igazolása
Vágólapra másolva!
Október 5-én ért véget az átigazolási időszak az európai topligákban. A Premier League minimális visszaesést könyvelhetett el az átigazolási összegekben, de így is megelőzte a többi európai bajnokságot.

A Premier League klubjai összesen egymilliárd 218 millió fontot költöttek, ami 158 millió fontos visszaesést jelent – írja a BBC, a Carteret Analyticsre hivatkozva.

A Premier League-ben összesen 12 játékost igazoltak az utolsó napon, ami az utóbbi évek legalacsonyabb száma. Az Arsenal csapata Thomas Partey játékjogáért fizetett az utolsó napon 45,3 millió fontot, ez volt az utolsó nap legmagasabb összege.

Thomas Partey lett az utolsó nap legdrágább igazolása Forrás: AFP/Handout

Az átigazolási időszak a koronavírus miatt hosszabbra nyúlt, a járvány gazdasági hatásai miatt pedig visszaestek a költések. Míg ez a visszaesés a PL-ben csak hét százalékos volt, a spanyol bajnokságban ez a szám már 46 volt.

A Premier League költése több, mint háromszorosa volt annak, amit a spanyol, a német vagy a francia csapatok megengedhettek maguknak, de a Serie A-ban is csak feleannyit tudtak költeni a klubok.

Az angol klubok egyébként továbbra is igazolhatnak, ugyanis az angol piac nyitva áll, így egymás között még üzletelhetnek a csapatok egészen október 16-ig, de az európai kupákba már nem lehet nevezni az addi megszerzett játékosokat.