Vágólapra másolva!
A Ferencváros labdarúgócsapata kétgólos hátrányból felállva 2-2-s döntetlent játszott az ukrán Dinamo Kijev együttesével szerda este a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. A találkozót követően a Fradi vezetőedzője, Szergej Rebrov, és a kapusa, Dibusz Dénes, az ukrán csapattól pedig a román tréner, Mircea Lucescu, és a játékos, Olekszandr Karavajev értékelte a látottakat. 

A Ferencváros trénere, Szergej Rebrov szerint kijavították a hibákat a félidőben, ennek köszönhetően sikerült feállnia a magyar csapatnak.

„Nagyon elégedettek lehetünk, főleg ha azt nézzük, hogy az első félidőt elvesztettük, és onnan sikerült felállnunk. Tokmac gólja nagy lökést adott, úgy gondolom, hogy

mindenki elégedett lehet végül az egy ponttal. Nehezítette a dolgunkat, hogy sok játékosunknak nincs BL-tapasztalata,

míg a Dinamo nagyon erős csapat. Sikerült kijavítanunk a félidőben a hibákat, és fontos volt, hogy a szépítő gól után is támadásban tudtunk maradni. Nagyon fontos meccs volt mindkét csapatnak"

Az ellenfél edzőjével, Mircea Lucescuval kapcsolatban azt mondta, hogy nem szeretne belemenni az üzengetésbe, egy elismert szakembernek tartja.

Szergej Rebrov büszke a csapatára Fotó: Polyák Attila - Origo

A Ferencváros kapusa, Dibusz Dénes szerint ha egy kicsit tovább tart a mérkőzés, akár a siker is meglehetett volna.

„Az első félidő nem úgy alakult, ahogy azt elterveztük. Nem tudtunk labdákat szerezni, nem voltunk kellően agresszívak. Nem azt játszottuk, amire készültünk. Fontos volt, hogy a második félidő elején gólt szereztünk, ez nagy lökést adott. Sajnálom, hogy egy félidő előnyt adtunk, mert

ki-ki meccs volt. Akár a siker is meglehetett volna, de kétgólos hátrányból kellett kaparnunk. Le a kalappal mindenki előtt, sikerült egy pontot szereznünk.

Ha egy kicsit tovább tart a mérkőzés, talán a győzelem is meglehetett volna" – mondta a Fradi kapusa, aki hozzátette, mindenki bízott benne, hogy akár nyerhetnek is. Ahogy azonban alakult a meccs, boldogok lehetnek, hogy már a második meccsen megszerezték az első pontjukat.

A Fradi magyar válogatott játékosa a következő BL-meccsről is ejtett pár szót.

„Győzelmi szándékkal jönnek ide, biztosan úgy gondolják, hogy kötelező megszerezniük a három pontot.

Egyelőre azonban még nem foglalkozunk ezzel, csak a Vidi-meccsre figyelünk, az a legfontosabb. Vasárnaptól lehet majd a Juventus elleni összecsapásra koncentrálni."

A Dinamo Kijev edzője, Mircea Lucescu szerint az ukrán csapat győzelmet érdemelt volna.

„Elég furcsa meccs volt, első félidőben domináltunk, majd a második játékrészben kaptunk egy gólt. Ettől bátrabb lett a Ferencváros, majd a

piros lap megzavarta a csapatot. Ettől rosszabb is lett a játékunk, és meg is kaptuk a második gólt. Szidorcsuk kiállítása előtt minden terv szerint ment.

Sajnos hibázott, lehet hogy én is, a piros lap döntő volt a végeredmény szempontjából" – mondta a román edző a mérkőzésről. Lucescu a statisztikáról nem akart beszélni, viszont elmondta, hogy a Fradi nagyon jó csapat, amely sokat fejlődött. Rebrov európai járékosokat hozott a klubhoz, és jó munkát végzett. Ennek ellenére úgy érzi a szakember, hogy nekik kellett volna nyerni.

Mircea Lucescu csalódottan értékelt Fotó: Polyák Attila - Origo

A Dinamo Kijev játékosa, Olekszandr Karavajev szerint 2-0-nál nem döntötték el a meccset, pedig a lehetőségeik megvoltak.

„Nem voltak fizikai gondok, és a koncentrációval sem.

Be kellett volna rúgnunk a harmadik, negyedik gólt, és akkor nem tudott volna visszajönni a Fradi a mérkőzésbe.

Nyilvánvaló, hogy kellett a szurkolók támogatása a Fradinak, most nekik megvolt ez a plusz, nekünk nem."