Hősiesen küzdött, közel volt az újabb BL-csodához a Fradi

Torino, 2020. november 24.
Danilo, a Juventus és Myrto Uzuni, a Ferencváros játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája G csoportjának negyedik fordulójában játszott Juventus - Ferencváros mérkőzésen a torinói Allianz Stadionban 2020. november 24-én.
MTI/AP/LaPr
Torino, 2020. november 24. Danilo, a Juventus és Myrto Uzuni, a Ferencváros játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája G csoportjának negyedik fordulójában játszott Juventus - Ferencváros mérkőzésen a torinói Allianz Stadionban 2020. november 24-én. MTI/AP/LaPresse/Marco Alpozzi
Vágólapra másolva!
Percek hiányoztak ahhoz, hogy a Ferencváros óriási bravúrt hajtson végre Torinóban a Juventus elleni BL-mérkőzésen. A magyar bajnok Uzuni góljával vezetett, az első félidőben Cristiano Ronaldo egyenlített. A második félidőben a Juventus fölényben játszott, de egészen a 90. percig nem tudta belőni a második gólt. A hősiesen küzdő Fradi néhány perccel a lefújás előtt kapta a második gólt, ezzel pedig 2-1-es vereséget szenvedett.

A hazai csapat az alábbi kezdővel állt fel a meccsen: Szczesny - Cuadrado, Danilo, De Ligt, Alex Sandro - McKennie, Arthur, Bentancur, Bernardeschi - Dybala, Ronaldo

Szergej Rebrov pedig öt védővel, az alábbiak szerint küldte pályára a Ferencvárost Torinóban: Dibusz - Lovrencsics, Frimpong, Blazic, Dvali, Heister – Zubkov, Sigér, Somalia, Uzuni – Tokmac

A Fradi kezdte a mérkőzést és egy gyors felívelés és egy jó passz után Tokmac lőhetett először a meccsen kapura a tizenhatoson belülről. A kísérletébe már nem jutott sajnos erő, így nem okozott gondot Szczesnynek a védés.

Tokmac rendkívül aktívan kezdte a találkozót, már a negyedik percben a félpálya közepéről miatta kapott szabadrúgást a Fradi, miután a Juventus játékosai csak szabálytalanul tudták a támadót megállítani. A szabadrúgásból aztán nem lett nagyobb veszély, de Tokmac agresszivitása biztató volt a meccsen.

Az első tíz perc alapján a Juventus csak meddő labdabirtoklási fölényt tudott kialakítani, amely nem párosult komoly lehetőségekkel. A Ferencváros viszont a 12. percben elvégezhette az első szögletet a meccsen, amely után a hazaiak védelme végül tisztázni tudott.

Aztán a 15. percben egy villámgyors Juventus támadás végén Dybala kapott jó labdát Ronaldótól a tizenhatoson belül, amit kapura is lőtt, azonban Dibusz gyönyörűen hárította a kísérletet.

Alig három perccel később Dibusz hosszú passza után Uzuni jól csúsztatta a középpályán Tokmac irányába a labdát. A Fradi támadója kihasználta a védőjének az elcsúszását, elfutott a jobb oldalon, majd a tizenhatoshoz érkezve beadta a kapu elé a labdát, ahol

Uzuni kiválóan érkezve belőtte a Ferencváros vezető gólját.

Az albán támadó gólját IDE KATTINTVA nézheti meg.

Andrea Pirlo, a Juventus vezetőedzője már a Ferencváros gólja előtt is rendkívül feszültnek tűnt. Forrás: MTI/AP/LaPresse/Marco Alpozzi

Nem tudom, hogy a TV-ben mennyire látszott, de innen a helyszínről közelebbről figyelhettem a Juventus edzőjét, Andrea Pirlót, aki gyakorlatilag majdnem a pályán állt, a technikai zónáján kívül, és így próbálta hajtani az övéit.

A Juventus ment is előre, de a próbálkozásai rendre elhaltak a Ferencváros masszív védelmén.

Sőt, a 26. percben Zubkov indulhatott meg egy ellentámadás során és kapura is tudott lőni, azonban a próbálkozását blokkolták, így jöhetett a második ferencvárosi szöglet.

Az első félórában a magyar csapat kiválóan teljesítette Szergej Rebrov kérését, mely szerint merjenek játszani és legyen önbizalmuk. A Ferencváros mer és tud is focizni, a Juventus pedig az első 30 percben ezzel szemmel láthatóan nem tudott mit kezdeni.

Egészen a 35. percig tartott ez az állapot, amikor

Cuadrado jobb oldali passza után Cristiano Ronaldo jó 20 méterről hatalmas gólt lőtt Dibusz kapujába.

A portugál aranylabdás bombagólját IDE KATTINTVA nézheti meg.

A gól szerencsére nem fogta meg a Fradit, alig két perccel később már a vendégek jutottak szöglethez, aminek a végén a ferencvárosi kapura lövés a blokkról ment ki az alapvonalon túlra.

Cristiano Ronaldo ellen (középen) mindig nehéz játszani. Forrás: AFP/Miguel Medina

A Juventus próbált még a félidő vége előtt egy újabb gólt szerezni, de emellett a Ferencváros is támadott, és az utolsó szöglet az első 45 percben a Fradié volt. Ebből azonban komoly veszély nem alakult ki, így 1-1-es eredménnyel mehettek el a felek a szünetre.

A második félidő nyolcadik percében a Juventus jutott szabadrúgáshoz, miután Dybalát csak szabálytalanul tudta a Fradi megállítani a kapu előtt nagyjából 30 méterre. A labda mögé Cristiano Ronaldo állt és belebombázta azt a sorfalba.

Az első perceket egyébként is megnyomta a hazai csapat, de a Ferencváros jól bírta a nyomást és nem alakult ki veszélyes helyzet a kapujuk előtt.

A 60. percben aztán nagyon közel járt a Juventus a második góljához, miután Bentancur jó 18 méterről lőhetett és telibe is találta a kapufát, így maradt az 1-1. Alig egy perc múlva már a Juventus kapuja előtt volt komoly magyar lehetőség, de Tokmac lövését blokkolni tudták, így jöhetett egy újabb vendég szöglet.

Myrto Uzuni (középen) rendkívül hasznosan játszott a meccsen. Forrás: AFP/Miguel Medina

Szűk tíz perccel később Dibusz bravúrja kellett ahhoz, hogy Cristiano Ronaldo ne szerezze meg saját maga és csapata második gólját. A magyar kapus kiválóan nyúlt közbe kézzel a tizenhatoson belül a portugál Európa-bajnok cselébe, így sikeresen megakasztotta az akcióját.

A Juventus a második félidő nagy részében folyamatosan támadott, és a 76. percben újabb kapufát ért el, amikor a csereként beállt Morata Dibusz mellett próbálta a labdát a rövid sarokba juttatni. Ha el is jutott a támadásai végén a Juventus a lovésekhez, akkor vagy egy jó blokk vagy Dibusz állta a labda útját, jól őrizte az FTC az 1-1-es, fantasztikus eredményt, amit sajnos csak a hosszabbításig tudott őrizni a csapat, mert ekkor Morata befejelte a Juventus gőztes gólját.

A Fradi számára végzetes pillanat: Morata gólja a 92. percben esett Forrás: AFP/Miguel Medina

A spanyol támadó góólját IDE KATTINTVA nézheti meg.

Ezzel a fejessel és nagy szerencsével nyerte tehát meg 2-1-re a Juventus a Fradi elleni BL-mérkőzést. A Fradi bátran játszott, az 1-1-es döntetlen óriási fegyvertény lett volna. Ám Morata fejese ellen nem volt ellenszer.

A Fradi egy hét múlva Budapesten a már biztosan nyolcaddöntős Barcelona ellen játszik majd a Puskás Arénában. A Barcelona a mostani fordulóban 4-0-ra nyert a Dinamo Kijev otthonában.

1. félidő
35Cristiano Ronaldo
35Juan Cuadrado
35
19Myrto Uzuni
19Tokmac Chol Nguen
19
1
2. félidő
94
93Federico Chiesa
92
90Federico Chiesa
90Alvaro Morata
90Juan Cuadrado
83Rodrigo Bentancur
83Arthur
82Arthur
80Danilo
80Danilo
75Lovrencsics Gergő
75Dávid Sigér
75Lovrencsics Gergő
70Oleksandr Zubkov
70Tokmac Chol Nguen
70Oleksandr Zubkov
67Dávid Sigér
67Dávid Sigér
62Paulo Dybala
62Federico Bernardeschi
62Weston McKennie
62Paulo Dybala
48
46
Összeállítások
Juventus4-4-2
Ferencvárosi TC5-4-1
Football Pálya
1
Wojciech
Szczesny
16
Juan
Cuadrado
13
4
Matthijs
de Ligt
12
Alex
Sandro
14
Weston
McKennie
30
Rodrigo
Bentancur
5
33
Federico
Bernardeschi
10
Paulo
Dybala
7
Cristiano
Ronaldo

Juventus

Kezdők
1Wojciech Szczesny
16Juan Cuadrado
90
35
13Danilo
80
80
4Matthijs de Ligt
12Alex Sandro
14Weston McKennie
62
30Rodrigo Bentancur
83
5Arthur
83
82
33Federico Bernardeschi
62
10Paulo Dybala
62
62
7Cristiano Ronaldo
35
19Leonardo Bonucci
3Giorgio Chiellini
28Merih Demiral
31Carlo Pinsoglio
45Franco Israel
8Aaron Ramsey
9Alvaro Morata
90
22Federico Chiesa
93
90
25Adrien Rabiot
37Radu Dragusin
38Gianluca Frabotta
39Manolo Portanova
44Dejan Kulusevski
Cserék

Ferencvárosi TC

Kezdők
26Marcel Heister
11Oleksandr Zubkov
70
70
90Dénes Dibusz
8Lovrencsics Gergő
75
75
25Miha Blazic
5Abraham Frimpong
33Lasha Dvali
18Dávid Sigér
75
67
67
7Somalia
77Myrto Uzuni
19
10Tokmac Chol Nguen
70
19
17Eldar Civic
29Gergő Szécsi
62Levente Őri
14Igor Kharatin
15Adnan Kovacevic
20Robert Mak
21Endre Botka
22Roko Baturina
53Dominik Csontos
70Franck Boli
88Isael
93Aissa Laidouni
Cserék