Ronaldo gólt lőtt, a Juventus megnyerte az olasz Szuperkupát - videó

fbl Horizontal
Juventus' Portuguese forward Cristiano Ronaldo celebrates with Juventus' Italian forward Federico Bernardeschi (R) after opening the scoring during the Italian Super Cup (Supercoppa italiana) football match between Juventus and Napoli on January 20, 2021 at the Mapei stadium - Citta del Tricolore in Reggio Emilia. - The 33rd edition of the Italian football Super Cup is played between Juventus, the winners of the 2019–20 Serie A championship, and Napoli, the winners of the 2019–20 Italian Cup (Coppa Italia). (Photo by MIGUEL MEDINA / AFP)
Vágólapra másolva!
Szerdán este Juventus 2-0-ra legyőzte a Napoli csapatát az olasz Szuperkupa-döntőben, ezzel a torinói együttes története során kilencedszer hódította el a trófeát.

Az első félidő túl sok izgalmat nem hozott, a bajnoki címvédő Juventus birtokolta többet a labdát, de egyetlen kaput eltaláló lövése sem volt, míg a kupagyőztes Napoli Hirving Lozano révén közel állt a vezetés megszerzéséhez, de a lengyel Wojciech Szczęsny hatalmasat védett a mexikói csatár fejesénél.

A fordulás után megszerezte a vezetést a Juventus. A 64. percben egy baloldali szöglet után Tiemoue Bakayoko válláról Cristiano Ronaldo elé került a labda, aki két méterről a léc alá bombázott.

  • Az ötszörös aranylabdás 32 gólt lőtt a Juventusban a legutóbbi 32 mérkőzésén.

A folytatásban a Napoli nem játszott veszélyesen, a 80. percben mégis majdnem egyenlíteni tudott. Az amerikai Weston McKennie rúgta fel a kapunak háttal álló Dries Mertenst, a játékvezető nem vett észre semmit az esetből, de a VAR-szobából rászóltak, hogy talán illene visszanéznie az esetet. Azt követően büntetőt kapott a Napoli, amit azonban a csapatkapitány Lorenzo Insigne a kapu mellé lőtt.

  • A Napoli csapatkapitánya mindhárom tizenegyesét kihagyta, amit pályafutása során a Juventus ellen lőhetett.

A hajrában még ment előre a Napoli, de a Juventus védelme jól zárt, a 94. percben pedig Szczęsny mutatott be egy emberfeletti bravúrt, az ellentámadásból pedig a spanyol válogatott Álvaro Morata zárta le a meccset.

Andrea Pirlo ezzel megnyerte edzői pályafutása első trófeáját, a Juventus pedig története során kilencedszerre hódította el az olasz Szuperkupát.