Vágólapra másolva!
A spanyol El Mundo lap és Fabrizio Romano újságíró segítségével kiderült, hogy a hatszoros aranylabdás ikon 2017-ben milyen feltételek mellett kötött szerződést 2021. június 30-ig a Barcelonával.

Az Origo is beszámolt korábban arról, hogy az NFL-ben szereplő Kansas City Chiefs irányítója, Patrick Mahomes rekordnagyságú, tíz évre szóló, akár félmilliárd dollárt is elérő szerződést írt alá a csapatával. Persze a teljes igazsághoz az is hozzátartozik, hogy Mahomes csak akkor lesz jogosult erre a hatalmas összegre, ha minden évben megnyeri a Super Bowl-t az együttessel, és mellette még őt választják meg mindig a legjobb játékosnak, szóval azt az 500 millió dollárt (kb. 147 milliárd forint mai árfolyamon) azért erős fenntartásokkal kell kezelni.

Nos, kiderült, hogy Lionel Messi 2017-ben négy évre ennél jóval nagyobb szerződést kötött a Barcelonával.

Egészen pontosan 555,23 millió eurós megállapodást írt alá még 2017-ben Messi a katalán klubbal, ami körülbelül 198 milliárd forintnak felel meg mai árfolyamon.

Azaz több mint 50 milliárd forinttal több, mint Mahomes rekordnak hitt szerződése, ami ugye egyrészt tíz évre szól, másrészt majdhogynem lehetetlen a feltételeit maximálisan teljesíteni.

Messivel kapcsolatban továbbra is a legnagyobb kérdés, hogy vajon marad-e június után a Barcelonában, vagy esetleg új csapatot keres magának.

Utóbbi mellett szólhat az, hogy a katalán klub hihetetlen nagy adóssággal, több mint egymilliárd eurós (kb. 357 milliárd forint) tartozással rendelkezik, aminek jó része rövid időn belül le fog járni.