Társoldalunk:

Amíg képes vetődni, addig nem vonul vissza Gianluigi Buffon

2021.02.23. 14:32

A Juventus legendás kapusa, a 43 éves Gianluigi Buffon azt nyilatkozta, hogy amint észreveszi saját teljesítőképessége romlását, felhagy az aktív játékkal. 

A Juve Canal megírta, hogy az olasz kapus a Crotone ellen 3-0-ra megnyert mérkőzést követően válaszolt a Sky Sports kérdéseire. 

Mindenképpen nyernünk kellett. Véleményem szerint jól játszottunk, bár az első félórában akadtak nehézségeink, de végig aktívak voltunk és megérdemelten nyertünk" - mondta Buffon.

A legendás játékost arról is megkérdezték, hogyan vélekedik saját teljesítményéről és a jövőjéről. 

Azt gondolom, hogy amíg képes vagyok vetődni, és nem csúszok-mászok, addig nincs baj" - mondta viccesen, majd komolyra fordította a szót.

"Minden héten mérem a saját ugrásaimat, és amíg megfelelőek, addig folytatom a játékot. De amint észreveszem, hogy néhány centimétert romlanak, abbahagyom az aktív futballt" - tette hozzá Buffon.

Gianluigi Buffon 43 évesen is megbízható teljesítményre képes a Juve kapujábanForrás: AFP/Marco Bertorello

A 43 éves futballista szeretné, ha a Juventus újabb bajnoki címet nyerne, de elismerte, hogy az Inter jelenleg a legesélyesebb erre.

Buffon még ennyi idősen is megbízhatóan véd, klubjában jelenleg a lengyel Wojciech Szczesny cseréje. Legutóbb a Crotone ellen az olasz kapus védett, és ha újabb szerződést kap a torinói csapattól, jövőre megdöntheti Marco Ballotta rekordját a Serie A-ban.