Agydaganatban halt meg a Premier League fociedzője

FBL-ENGLAND-MANCHESTER-NEWCASTLE-PREMIERSHIP-MATCH panoramic MATCH FOOTBALL HORIZONTAL PORTRAIT SPORTS CLUB ADMINISTRATOR
Newcastle's caretaker manager Glenn Roeder leaves the pitch at Old Trafford in Manchester, 12 March 2006, at the end of the game against Manchester United after the English Premiership soccer match. Manchester United won 2-0. AFP PHOTO / ANDREW YATES (Photo by ANDREW YATES / AFP)
Vágólapra másolva!
Hosszan tartó, súlyos betegség után, 65 éves korában agydaganatban halt meg Glenn Roeder, aki korábban több Premier League-s csapat edzője is volt.

Védőjátékosként focizott, a Leyton Orientnél kezdte játékos karrierjét, később a Queens Park Rangers, a Newcastle, a Watford és a Gillingham csapatában is játszott, majd edzői pályáját a Gillingham csapatánál kezdte. 1982-ben ő volt a Queens Park Rangers csapatkapitánya, amikor az együttes bejutott az FA Kupa döntőjébe.

Roeder 2002-ben a West Ham United edzőjeként a hetedik helyen végzett csapatával a PL-ben. A következő évben, 2003-ban diagnosztizáltak nála agydaganatot. Amikor az angol válogatott élén Glenn Hoddle dolgozott, Roeder volt az egyik segítője.

"Amikor először játszottam a Newcastle csapatában, Glenn ott volt, mindig támogatott" - mondta Paul Gascoigne a Sky Sports News-nak.

fejezte be nyilatkozatát Paul Gascoigne.

Forrás