Társoldalunk:

A rendőrség nyomozott az FC Barcelonánál

2021.03.01. 12:41

A spanyol rendőrség gazdasági osztályának bűnügyi nyomozói vizsgálódtak a Barcelona labdarúgócsapatának stadionjában hétfőn. A hírek szerint hétfőn letartóztatták Josep Maria Bartomeut, az FC Barcelona korábbi elnökét, valamint több volt igazgatósági tagot. 

A katalán egyesület szűkszavú közleményben tudatta, hogy a hatóság emberei a klub központjában jártak, de nem adott tájékoztatást az okokról.

A rendőrség nyomozott az FC BarcelonánálForrás: AFP

A spanyol sajtó ugyanakkor arról ír, hogy a rendőrök a BarcaGate-ügyhöz kapcsolódnak, amelynek hatására október végén lemondott a korrupcióval vádolt elnök, Josep Maria Bartomeu. A mostani rendőrségi vizsgálat célja azt kideríteni, hogy a klub által megbízott cég folytatott-e ellenkampányt a közösségi médiában az őt kritizáló egykori és jelenlegi játékosokkal szemben.

A Cadena SER rádióadó információi szerint a katalán rendőrség hétfőn letartóztatta Josep Maria Bartomeut, az FC Barcelona korábbi elnökét, valamint több volt igazgatósági tagot. Oscar Grau vezérigazgatót, Roma Gómezt, illetve Jaume Masferrert, Bartomeu egykori „jobb kezét".

Az FC Barcelonánál vasárnap rendezik az elnökválasztást, amit január 24-én koronavírus-járvány miatt halasztottak el.