Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Banánszedőnek nevezte a francia focistát a rasszista tévés

563786235 Horizontal FOOTBALL PORTRAIT SHOUTING JOY
Lyon's French forward Aldo Kalulu reacts after scoring during the French L1 football match between Olympique Lyonnais against Sporting Club de Bastia on September 23, 2015 at the Gerland stadium in Lyon, Southeastern France. AFP PHOTO / PHILIPPE DESMAZES (Photo by PHILIPPE DESMAZES / AFP)
Vágólapra másolva!
Súlyos rasszista botrány rázta meg a svájci labdarúgó-bajnokságot. A koronavírus-járvány miatt ott is zárt kapuk mögött rendezik a meccseket, éppen ezért a tévében szinte mindent hallani lehet, ami a pályán történik. Azt is, amikor egy magáról megfeledkezett tévés banánszedőnek nevez egy focistát.

Az eset a Basel-Vaduz meccsen történt.

Az SRG televízió egyik magáról megfeledkezett technikusa nevezte banánszedőnek a Basel francia játékosát, Aldo Kalulut.

Az eset hatalmas botrányt okozott, és nem kellett hozzá egy nap sem, hogy megtalálják azt, aki a meccs közben ezekkel a szavakkal illette a focistát. Kiderült, hogy a mérkőzést közvetítő SRG cég egyik külsős vállalkozója követte el a tettet, ezért a csatorna azonnali hatállyal felbontotta a szerződését a céggel. "Az SRG minden formában elnézést kér Aldo Kalulutól, az FC Baseltől és a közönségtől a rasszista megjegyzésekért" - írta közleményében a csatorna.

Aldo Kalulu, a Basel focistája Forrás: AFP/Philippe Desmazes

Kalulu ennél kissé lazábbra vette a figurát. A Twitteren ezt írta: "Nézzünk előre, és ne pazaroljuk az időt a bolondokra. Remélem, hogy megfelelő intézkedéseket hoznak arra, hogy a jövőben ilyen ne fordulhasson elő."

Forrás

Mindent egy helyen az Eb-ről