Társoldalunk:

Banánszedőnek nevezte a francia focistát a rasszista tévés

2021.04.07. 07:25

Súlyos rasszista botrány rázta meg a svájci labdarúgó-bajnokságot. A koronavírus-járvány miatt ott is zárt kapuk mögött rendezik a meccseket, éppen ezért a tévében szinte mindent hallani lehet, ami a pályán történik. Azt is, amikor egy magáról megfeledkezett tévés banánszedőnek nevez egy focistát.

Az eset a Basel-Vaduz meccsen történt. Az SRG televízió egyik magáról megfeledkezett technikusa nevezte banánszedőnek a Basel francia játékosát, Aldo Kalulut. Az eset hatalmas botrányt okozott, és nem kellett hozzá egy nap sem, hogy megtalálják azt, aki a meccs közben ezekkel a szavakkal illette a focistát. Kiderült, hogy a mérkőzést közvetítő SRG cég egyik külsős vállalkozója követte el a tettet, ezért a csatorna azonnali hatállyal felbontotta a szerződését a céggel. "Az SRG minden formában elnézést kér Aldo Kalulutól, az FC Baseltől és a közönségtől a rasszista megjegyzésekért" - írta közleményében a csatorna.

Aldo Kalulu, a Basel focistájaForrás: AFP/Philippe Desmazes

Kalulu ennél kissé lazábbra vette a figurát. A Twitteren ezt írta: "Nézzünk előre, és ne pazaroljuk az időt a bolondokra. Remélem, hogy megfelelő intézkedéseket hoznak arra, hogy a jövőben ilyen ne fordulhasson elő."

Forrás