Két évvel meghosszabbította szerződését Guardiola legfontosabb játékosa

fbl Horizontal
Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola (R) and Manchester City's Belgian midfielder Kevin De Bruyne react at the final whistle during the English League Cup semi final first leg football match between Manchester United and Manchester City at Old Trafford in Manchester, north west England, on January 6, 2021. (Photo by PETER POWELL / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Két évvel, 2025-ig meghosszabbította szerződését a Manchester Cityvel Kevin De Bruyne, az angol klub belga középpályása.

A 29 éves klasszis 2015 óta a Manchester City játékosa (a Wolfsburgtól érkezett), és még legutóbbi szerződéséből is több mint két év volt hátra, ő azonban máris megtoldotta azt újabb két idénnyel, így 2025-ig kötelezte el magát Pep Guardiola csapatához.

De Bruyne nem csupán a katalán edző egyik kedvence, de egyik legfontosabb játékosa is, ami a statisztikái alapján nem csoda. A Cityben lejátszott eddigi 255 mérkőzésen 65 gólja mellett 105 gólpasszt osztott ki, azaz összesen 170 találatban vállalt főszerepet. Legutóbbi találatát éppen kedden este szerezte, amikor a Borussia Dortmund elleni negyeddöntő 2-1-re megnyert első mérkőzésén ő lőtte az angol csapat első gólját.

"Nem is volt kérdés, hogy hosszabbítok. Ez a klub sikerre van ítélve, és itt mindent megkapok, hogy kihozhassam magamból a maximumot" – idézi a BBC a 80-szoros belga válogatott futballistát.

De Bruyne a Cityvel két bajnoki címet (2018 és 2019), egy FA-kupát (2019), valamint négy Ligakupát nyert. Harmadik bajnoki címére sem kell sokat várnia: hét fordulóval a Premier League zárása előtt a Citynek 14 pont az előnye az egy meccsel kevesebbet játszó városi rivális, a Manchester United előtt.