Társoldalunk:

Elmaradt a bajnokavatás, döntetlent játszott a Fradi Kisvárdán

2021.04.17. 18:58

A Ferencváros gól nélküli döntetlent játszott a Kisvárda otthonában, így négy fordulóval az OTP Bank Liga zárása előtt még nem tudta matematikailag is bebiztosítani 32. bajnoki címét a zöld-fehér csapat. Erre viszont akár már vasárnap sor kerülhet, amennyiben a Puskás Akadémia nem győzi le az MTK-t.

A címvédő FTC már az előző fordulóban is bebiztosíthatta volna sorozatban harmadik bajnoki címét, akkor azonban hazai pályán csak 1-1-es döntetlent tudott játszani egyetlen – matematikailag még – számottevő üldözőjével, a Puskás Akadémiával.

Szergej Rebrov ezúttal már nyilván nem szívesen szalasztotta volna el a lehetőséget. Ehhez képest az ukrán szakember több állandó kezdő játékosát – Lovrencsics Gergőt, Isael, Tokmacot vagy éppen Botka Endrét – is csak a kispadra nevezte, míg Dibusz Dénes ezúttal a keretbe sem került be. A válogatott kapus helyén Bogdán Ádám kapott lehetőséget: a 33 éves, korábban szintén válogatott kapus így bemutatkozhatott végre a magyar élvonalban.De, ami azt illeti ez a Fradi-kezdő sem volt gyengének mondható.

Bár a Fradi lépett fel támadólag, az első védést a második percben Bogdánnak kellett bemutatni, aki biztosan fogott egy, a rövid sarok felé lőtt labdát. A Várda, amelyik hazai pályán eddig négy próbálkozásból egyszer sem tudta legyőzni a Fradit (egy döntetlen, három vereség), felvette a kesztyűt, és nem állt be védekezni, és tudott egy-két kontrát vezetni.

A fentiek ellenére a Fradi egyértelműen irányította a játékot, sokkal többet volt a labda a hazaiak térfelén, ugyanakkor Dombónak nem igen akadt dolga a várdai kapuban, miközben Melnik többször is megdolgoztatta Bogdánt. A Fradi nem találta a saját ritmusát, ahogy Himics László sem, aki csak Pintér játékvezető jóindulatának köszönhette, hogy egy szabálytalanság után nem kapta meg a második sárga lapját a 40. percben. Supka Attila érezte, hogy a fiatal csatár bajt hozhat a csapatra, és még a szünet előtt lecserélte, Jelena Richárdot küldve be a helyére.

Szergej Rebrov is érezte, hogy nem a szokott hatékonysággal működik a Fradi támadójátéka, így a második félidőre a védekező középpályás Sigér Dávid helyére az ősszel remeklő csatár, Tokmac Nguen érkezett. A norvég támadóban valóban mindig benne van a gól, ami még akkor is igaz, ha az idei szezonban elért nyolc bajnoki gólja közül az utolsó tavaly novemberben szerezte. 

Himics László, a Kisvárda Master Good (k), valamint Miha Blazic (b) és Somalia, a Ferencvárosi TC játékosai a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójában játszott mérkőzésen a kisvárdai Várkerti Stadionban 2021. április 17-énForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Az 51. percben egy balról beívelt szabdrúgásra rosszul jött ki Bogdán, kiejtette a labdát, amit Jelena a bal alsó sarokba lőtt. Pintér játékvezető azonban szabálytalanságot látott a gól előtt, így nem adta azt meg, a reklamáló Csirkovics azonban kapott egy sárga lapot.

De a második játékrész első negyedórája alapján egyértelműen a Kisvárda játszott jobban és veszélyesebben.

Supka Attila is érezte, hogy ebben a meccsben az egy pontnál több is lehet, így a 67. percben Zlicsics és Camaj helyére két veszélyes támadót küldött pályára, Fernando Viana és Sassa helyére. A 71. percben Hej állította meg a félpályánál a Fradi kontráját, majd ismét Bogdánnak kellett védenie, ezúttal Karabeljov jobb alsó sarokba tartó lövése után.

A 75. percben Rebrov hármat cserélt: az 50. Fradi-meccsét játszó Zubkov helyére Robert Mak, Heister helyére Civic, míg Uzuni helyére Isael állt be, egyértelművé téve, hogy nem a döntetlent akarja tartani a Fradi. Az utolsó bő tíz percet nagyon megnyomta a Ferencváros, a Várda ekkor már alig lépte át a félpályát. A 88. percben még Vécsei Richárd is beállt a zöld-fehér csapatba Somalia helyére. A két perces ráadásban a hazai csapat ügyesen tartotta a labdát a Fradi térfelén megőrizve a gól nélküli döntetetlent, egyúttal újra elnapolva a bajnokavatást.

Persze, amennyiben vasárnap a Puskás Akadémia kikap vagy döntetlent játszik hazai pályán az MTK-val, akkor bajnok lesz a Ferencváros. Ha a felcsútiak legyőzik a kék-fehéreket, akkor április 20-án az Újpest elleni rangadón, a Groupama Arénában ünnepelheti 32. bajnoki címét a zöld-fehér csapat.

Eredmény, NB I, 29. forduló:
Kisvárda Master Good–Ferencvárosi TC 0-0