Portugál-német döntőt rendeznek az U21-es Eb-n

Székesfehérvár, 2021. június 3. A német Mergim Berisha (b) és a holland Sven Botman (j) a férfi labdarúgó U21-es Európa-bajnokság elődöntőjében játszott Hollandia-Németország mérkőzésen a székesfehérvári MOL Aréna Sóstó stadionban 2021. június 3-án. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Portugália és Németország jutott be a magyar-szlovén közös rendezésű U21-es labdarúgó Európa-bajnokság döntőjébe.

Elsőként Portugália jutott be a fináléba miután 1-0-ra legyőzte a spanyolokat Mariborban. A meccs egyetlen gólja a nyolcvanadik percben született, amikor Fábio Vieira centerezése Jorge Cuenca lábáról a saját kapujába pattant. A portugálok 1994 és 2015 után harmadszor jutottak döntőbe a korosztályos kontinenstornán, és mindkét alkalommal veszítettek.

A másik mérkőzésen a mienkkel márciusban azonos csoportban szereplő két válogatott találkozott (akkor 1-1-re végeztek), és a németek egy mesteri kontra végén már az első percben megszerezték a vezetést Florian Wirtz révén.

A Leverkusen játékosa hét perccel később önmaga és csapata második gólját is megszerezte, a hollandoknak pedig csak a szépítésre futotta a második félidő közepén, így a 2009-ben és 2017-ben arany, míg legutóbb, azaz 2019-ben ezüstérmes németek jutottak be a döntőbe, amit vasárnap 21 órától Ljubljanában rendeznek.

Eredmények, elődöntő:
Portugália–Spanyolország 1-0 (0-0)
gól: Jorge Cuenca 80. (öngól)
Németország–Hollandia 2-1 (2-0)
gól: Wirtz 1., 8., ill. Schuurs 67.