Vágólapra másolva!
A Juventus idegenben 2-2-es döntetlent játszott az Udinese ellen az olasz labdarúgó-bajnokság 1. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén.

Cristiano Ronaldo meglepetésre csak a kispadon kapott helyet: a Juventus visszatérő vezetőedzője, Massimiliano Allegri kihagyta a portugál legendát a torinóiak kezdőcsapatából, amely így nézett ki:

Szczesny - Danilo, de Ligt, Bonucci, Alex Sandro - Cuadrado, Bentancur, Ramsey, Bernardeschi - Dybala, Morata.

A torinóiak ennek ellenére nagyszerűen kezdték a találkozót. A 3. percben Paulo Dybala volt az, aki megszerezte a vezetést. Az argentin futballista Rodrigo Bentancurtól kapott remek átadást a gólt megelőzően.

Dybala a 23. percben gólja után adott egy fantasztikus gólpasszt is Juan Cuadradónak. A kolumbiai társa a tizenhatoson belül remekül cselezte tisztára magát és lőtt a kapuba.

Az 51. percben Wojciech Szczesny szabálytalansága után tizenegyeshez jutott az Udinese, amit Roberto Pereyra magabiztosan értékesített is a másik irányba vetődő - sárga lapot kapó - játékos ellen.

A szépítés után nem sokkal, a 60. percben Cristiano Ronaldo is pályára léphetett Álvaro Morata helyén, ahogyan a nagyszerű Európa-bajnokságot maga mögött tudó Federico Chiesa is.

Az erősebb kispadról bejövő névsor ellenére mégis az Udinese tudott egyenlíteni a 84. percben, miután Szczesny újabb hibája után Gerard Deloufeunak csak az üres kapuba kellett belőnie a labdát.

Sőt, a Juventus a 89. percben kis híján elveszítette a mérkőzést, amikor a hazaiak jó helyzetből lőttek fölé. A ráadásban Dybala megszerezhette volna a győztes gólt a Juvének, de Marco Silvestri nagy bravúrral védeni tudott.

A 95. percben már ő is tehetetlen volt, amikor Cristiano Ronaldo egy felhőfejessel a kapuba talált. Azonban a videobíró hosszas nézegetés után les miatt érvénytelenítette a portugál gólját.

A Juventus nem tudta megnyerni első Serie A-meccsét a szezonban. Legközelebb augusztus 28-án, szombaton az Empoli ellen próbálkozhat.

Serie A, 1. forduló:
Bologna-Salernitana 3-2 (0-0)
Udinese-Juventus 2-2 (0-2)
később:
AS Roma-Fiorentina 20.45
Napoli-Venezia 20.45
hétfőn játsszák:
Cagliari-Spezia 18.30
Sampdoria-AC Milan 20.45
szombaton játszották:
Empoli-SS Lazio 1-3 (1-3)
Torino-Atalanta 1-2 (0-1)
Internazionale-Genoa 4-0 (2-0)
Hellas Verona-Sassuolo 2-3 (0-1)