Társoldalunk:

Southgate szerint az angol focistákat nem érdekli, hogy ki a válogatott edzője

2021.09.08. 09:22

Az angol labdarúgó-válogatott szerda este Varsóban lép pályára Lengyelország ellen, és amennyiben megnyeri a vb-selejtezőt, biztosíthatja részvételét a 2022-es katari világbajnokságon. A mérkőzés előtt a szövetségi kapitány, Gareth Southgate azt mondta, hogy szerinte az angol labdarúgókat nem érdekli, ki a válogatott aktuális edzője.

Az Angol Labdarúgó Szövetség vezetői szeretnék meghosszabbítani Gareth Southgate szerződését, amely jelenleg a következő év végéig érvényes. Ezzel kapcsolatban a vb-selejtezők után, novemberben tárgyal majd a szövetségi kapitány az illetékesekkel. A The Sun megírta, hogy az 51 éves szakember szerint ez a játékosokat már kevésbé foglalkoztatja.

Nem hinném, hogy ezzel ők különösebben foglalkoznának. Őket nem érdekli, hogy ki az edzőjük a klubjukban vagy a nemzeti csapatban. Az egyik jön, a másik megy. Mindig jön egy következő és folytatja a munkát. De ez a dolgok rendje, ez semmilyen formában nem zavaró tényező" - mondta Southgate.

Gareth Southgate egyelőre élvezi a bizalmat az angol válogatottnálForrás: AFP/Justin Tallis

Még 14 hónap van hátra a szerződésemből és ebben a szakmában, ha 14 hétig talpon maradsz, már akkor jól csináltál valamit, szóval ez tényleg nem gond. Élvezem a munkámat a csapatnál, és azt gondolom, hogy a jövőmről majd csak ősz végén tárgyalunk" - tette hozzá a szövetségi kapitány.

Southgate 2016 novembere óta irányítja az angol válogatottat, a nemzeti csapat élén elért eddigi legnagyobb sikere az idei Európa-bajnokságon megszerzett ezüstérem.