Southgate szerint az angol focistákat nem érdekli, hogy ki a válogatott edzője

fbl Horizontal
England's coach Gareth Southgate arrives for an MD-1 training session at St George's Park in Burton-on-Trent in central England on July 1, 2021 on the eve of their UEFA EURO 2020 championship quarter-final football match against Ukraine. (Photo by JUSTIN TALLIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-válogatott szerda este Varsóban lép pályára Lengyelország ellen, és amennyiben megnyeri a vb-selejtezőt, biztosíthatja részvételét a 2022-es katari világbajnokságon. A mérkőzés előtt a szövetségi kapitány, Gareth Southgate azt mondta, hogy szerinte az angol labdarúgókat nem érdekli, ki a válogatott aktuális edzője.

Az Angol Labdarúgó Szövetség vezetői szeretnék meghosszabbítani Gareth Southgate szerződését, amely jelenleg a következő év végéig érvényes. Ezzel kapcsolatban a vb-selejtezők után, novemberben tárgyal majd a szövetségi kapitány az illetékesekkel. A The Sun megírta, hogy az 51 éves szakember szerint ez a játékosokat már kevésbé foglalkoztatja.

Az egyik jön, a másik megy. Mindig jön egy következő és folytatja a munkát. De ez a dolgok rendje, ez semmilyen formában nem zavaró tényező" - mondta Southgate.

Gareth Southgate egyelőre élvezi a bizalmat az angol válogatottnál Forrás: AFP/Justin Tallis

tette hozzá a szövetségi kapitány.

Southgate 2016 novembere óta irányítja az angol válogatottat, a nemzeti csapat élén elért eddigi legnagyobb sikere az idei Európa-bajnokságon megszerzett ezüstérem.