Társoldalunk:

Szoboszlai mellőzése és a csapat taktikája sem tetszik az RB Leipzig több játékosának

2021.09.16. 10:52

Könnyen lehet, hogy nem lesz hosszú életű Jesse Marsch munkálkodása az RB Leipzig kispadján, miután a német csapat több meghatározó játékosa is kritikát fogalmazott meg vele szemben.

A Bild című német bulvárlapa információi szerint a Bayern München elleni múlt hétvégi 4-1-es hazai bajnoki vereség után erősödtek fel az elégedetlenkedő hangok, melyek egyelőre még csak a csapaton belül hangzottak el, a nyilvánosság előtt egyelőre egyetlen játékos sem kritizálta Jesse Marsch munkáját.

Az amerikai edző a Red Bull Salzburgtól érkezett Lipcsébe, miután Julian Nagelsmann aláírt a bajnok Bayern Münchenhez. Marsch érkezésével megváltozott a csapat játéka, és a kritikusok szerint egyáltalán nem jó irány, hogy a Nagelsmann-féle labdabirtoklás helyett minden ellenfelüket megpróbálják letámadni és nyomás alá helyezni. Ez az eredményekből is látszik, hiszen az eddigi négy bajnokiból csak egyet nyert meg a Lipcse (a Stuttgartot verték hazai pályán 4-0-ra), míg a másik hármat egyaránt elveszítette. Az előző idényben bronzérmes Wolfsburg elleni idegenbeli (0-1) és a Bayern elleni vereség még csak-csak elfogadható, de a Mainz elleni kudarc (ugyancsak 0-1) bizony már kínos.

Jesse Marsch (középen) nincs könnyű helyzetben, amikor meg kell győznie a lipcsei csapat játékosaitForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Jan Woitas

A hangadók azt is felvetik, hogy talán nem is a legjobb összeállításban szerepel a csapat, mert szerintük a rendre a padon kezdő Szoboszlai Dominik és Tyler Adams is jobb játékos, mint a Marsch által többet játszatott Kevin Kampl és Konrad Laimer. Azt azért érdemes megjegyezni, hogy Szoboszlai nyolc hónapot hagyott ki makacs sérülése miatt, és még nem nyerte vissza korábbi formáját, illetve, ha valaki pontosan tisztában van a képességeivel, akkor az Jesse Marsch, akinél alapember volt Salzburgban.

Viszont az is biztos, hogy a szerdai BL-meccsen a Manchester City otthonában elszenvedett 6-3-as vereség nem az amerikai szakember pozícióját erősíti.