Társoldalunk:

A vb-győztes válogatottsági gólrekorder lehet a német U21-es válogatott edzője

2021.09.20. 12:58

A világbajnok és német válogatottsági gólrekorder Miroslav Klose lehet a német U21-es labdarúgó-válogatott edzője - számolt be róla hétfőn a Kicker magazin.

A csapatot 2016 óta irányító és a nyári magyar-szlovén közös rendezésű Európa-bajnokságon aranyéremig vezető német Stefan Kuntz a török felnőtt válogatott szövetségi kapitánya lesz. Az ő pótlását oldanák meg a 43 esztendős korábbi csatárral, aki 2016-os visszavonulását követően a Nationalelf segédedzője, majd a Bayern München utánpótlástrénere volt, mielőtt a klub felnőtt gárdájánál lett másodedző.

Klose lehet a német U21-es válogatott edzőjeForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Frank Hoermann/Sven Simon

Klose - aki a vb-ken szerzett 16 találatával világrekorder a férfiak között, a német válogatottban pedig 71 góllal listavezető - egy hete úgy nyilatkozott: felépült trombózisából, ismét teljesen jól és egészségesnek érzi magát, másfél hónapja rendszeresen tud sportolni, focizik, teniszezik és fut. Az orvosai mindent rendben találtak nála, így folytathatja a munkáját edzőként, de már önálló kihívásra vágyik.