Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott októberben két világbajnoki selejtezőmérkőzést játszik. Ennek kapcsán kedden doorstep sajtótájékoztatót tartottak Telkiben, melyen a svájci klubjában remeklő Bolla Bendegúz, illetve a válogatottba hosszú idő után visszatérő Vécsei Bálint válaszolt az újságírói kérdésekre.

A vb-selejtezős csoportban negyedik helyen álló magyarok szombaton a harmadik albánokat fogadják a Puskás Arénában zárt kapus mérkőzésen, három nappal később pedig az Eb-döntős és a csoportot vezető angolok vendégei lesznek a Wembley Stadionban. A mérkőzések előtt Bolla Bendegúz és Vécsei Bálint doorstep sajtótájékoztatót tartott. A két jó formában lévő játékos latolgatta az esélyeket.

A háromszoros válogatott Bolla Bendegúz elmondta, jó formában érkezett meg a válogatotthoz, ráadásul a hétvégén góllal vette ki a részét svájci csapata, a Grasshoppers kiütéses győzelméből.

"Izgatottan várom a mérkőzéseket, remélem, hogy lehetőséget kapok.

Nagy százalékban keresik az egy az egy elleni szituációkat. Szerintem a siker kulcsa az lehet, ha az elejétől kezdve nagy nyomást helyezünk rájuk és minél több lehetőséget tudunk kialakítani ellenük. Ha a statisztikát nézzük, mondhatjuk, hogy előny lehet számunkra a zártkapus mérkőzés, de komolyra fordítva a szót természetesen hiányozni fognak a szurkolók. Sajnos ez a helyzet, most meg kell oldanunk nélkülük - nyilatkozta Bolla Bendegúz.

Bonda Bendegúz visszavágna az Albániában elszenvedett vereségért Fotó: Csudai Sándor - Origo

A válogatott legnagyobb visszatérője egyértelműen a Ferencváros középpályása, Vécsei Bálint, aki 2014 után öltheti magára ismét a címeres mezt. A 28 éves játékos elmondta, hogy nagyon örül a válogatott meghívónak, ugyanis rengeteg munkát fektetett bele, hogy újra kerettag lehessen.

"Örülök, hogy olyan formába tudtam lendülni a klubomban, hogy arra felfigyelt a szövetségi kapitány is. Nyilván köszönhető ez Peter Stögernek is, hiszen megkaptam tőle a bizalmat a Ferencvárosban. Tavaly sajnos kevesebbet játszottam, de legbelül tudtam, hogy el fog jönni az én időm. Nagyon pozitív időszakot tudhatok most magaménak. Nagyon rég volt már, amikor Albánia ellen pályára léphettem, de, ha úgy nézzük, százszázalékos vagyok ellenük, és remélhetőleg ez így is marad.

Vécsei Bálint hét év után kapott ismét meghívot a válogatottba Fotó: Csudai Sándor - Origo

Mindenki tudja, hogy mennyire fontos ez a hazai mérkőzés. Természetesen azzal is tisztában vagyunk, hogy szurkolók nélkül nagyon nehéz lesz, de ez nem egy új dolog, hiszen a koronavírus miatt sok meccset játszottunk tavaly zártkapuk mögött.

Mindenki láthatja, hogy az albánoknak sok topjátékosuk van, ráadásul a nagy része az olasz bajnokságban játszik. De nekünk is megvannak a kiváló játékosaink, viszont nekünk csapatként kell erősnek lennünk. A magyar válogatottnak az az igazi ereje, mikor 11 játékos egymásért küzd.

Legbelül mindig is hittem benne, hogy visszakerülhetek egy nap a csapathoz. Nyilán ez most egy gyorsabb folyamat volt, de örülök neki, hogy így alakult és szeretném kiélvezni minden pillanatát.

Remélhetőleg pozitív eredményt fogunk elérni az albánok ellen" – mondta Vécsei.

Vécsei szerint csapatként kell erősnek lennie a magyar válogatottnak Albánia ellen Fotó: Csudai Sándor - Origo

A magyar válogatott szombat este 20.45-től fogadja Albánia csapatát világbajnoki selejtezőn.