Társoldalunk:

Szidták a szurkolók, kitiltotta őket a stadionból az angol klub tulajdonosa

2021.12.22. 17:17

Három szurkolót tiltott ki egyaránt három évre az angol negyedosztályban szereplő Oldham Athletic tulajdnosa, mert nem volt elégedett a magatartásukkal.

Bradley Knowles, Nathan Price és Dom Weiss nem rontott be a pályára, nem dobálta meg az ellenfelek játékosait, és nem verekedett a vendég szurkolókkal a lelátón, pusztán csak Abdallah Lemszagam elnök munkásságát kritizálták, és a távozását követelték. Az elnök a vele, valamint sportigazgatóként dolgozó testvérével, Mohameddel szemben megfogalmazott kritikákra válaszolt a szigorú büntetéssel.

"Helyes döntést hoztunk, amikor kitiltottuk őket. Kérjenek bocsánatot, és viselkedjenek rendes szurkolólként" - üzente a sértett klubvezető.

Abdallah Lemszagam 2018-ban vette át az Oldham Athletic irányítását, és nem mondhatni, hogy azóta szárnyal a csapat. Kiesett a klub a harmadosztályból (League One), és a negyedosztályban (League Two) is a leggyengébbek közé tartozik: jelenlegi szezonban 21 forduló után az utolsó előtti, 23. helyen áll a tabellán, három pontra a még bentmaradó Stevenage-től. Az Oldham meccsein egyébiránt mindennaposak a tulajdonos távozását követelő szólamok, a jelenlegi büntetés ellen pedig petícióval igyekeznek tiltakozni, amit már Anglia-szerte 3500-an írtak alá.

A tulajdonos a klub átvétele óta tíz edző rúgott, illetve nevezett ki, és, ami még ennél is őrültebb szám, hogy ez idő alatt több mint100 játékos viselte a Premier League egyik alapítójának a mezét. A klub egyébként az első két szezont töltötte a legmagasabb osztályban, azóta pedig csak kétszer, 2003-ban és 2007-ben volt reális esélye a feljutásra, azonban mindkétszer elvérzett a másodosztály (Championship) rájátszásának elődöntőjében.