Vágólapra másolva!
A svájci bajnokság harmadik vonalában szereplő FC Chiasso csapatánál állt edzésbe a nyári labdarúgó Európa-bajnokságon szívrohamot kapó dán válogatott labdarúgó, Christian Eriksen.

A 29 éves dán középpályás a június 12-én a koppenhágai Dánia-Finnország csoportmérkőzés első félidejének utolsó percében kapott szívrohamot, ami után többször is újra kellett éleszteni a pályán. Kórházba kerülése után gyorsan felépült (egy defibrillátort ültettek be a bőre alá), de olasz klubjába, a bajnoki címvédő FC Internazionaléhoz, ahova 2024-ig köti szerződés, biztosan nem térhet vissza, mert az olasz szabályok kizárják, hogy a szívroham után pályára lépjen az országban.

Ennek ellenére szinte biztos, hogy hamarosan hivatalos mérkőzésen is láthatjuk, több csapat is felvette vele a kapcsolatot, így korábbi klubja, a holland Ajax mellett az angol élvonal, azaz a Premier League több klubja is.

Most svájci lapok arról számolnak be, hogy Eriksen megkezdte az edzéseket az alpesi ország bajnokságának harmadosztályában szereplő FC Chiasso csapatánál.