Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő MOL Fehérvár FC a hivatalos honlapján tudatta, hogy leigazolta az osztrák válogatott Peter Zuljt, aki a török élvonalbeli Basaksehirtől érkezett Székesfehérvárra.

A török Basaksehir és klubunk megállapodása értelmében a Vidiben folytatja pályafutását a 11-szeres osztrák válogatott Peter Zulj.

Játszott hazája U17-es, U19-es és U21-es válogatottjában is, a felnőtt nemzeti csapatban 2018-ban, Luxemburg ellen debütált. Eddig összesen 11-szer lépett pályára az osztrák felnőtt válogatottban, közte Nemzetek Ligája- és Európa-bajnoki selejtező mérkőzéseken. A nemzeti csapatban a 11 meccsen négy gólpasszt adott.

A beilleszkedésben sokat segíthet az is, hogy az osztrák válogatottnál és a Sturm Graznál vezetőedzőnkkel, Szabics Imrével korábban már dolgozott együtt" - mondta a székesfehérvári klub honlapjának Sallói István sportigazgató.

Sallói István sportigazgató és Peter Zulj, a MOL Fehérvár új játékosa Forrás: molfehervarfc.hu

"Boldog vagyok, hogy egy ilyen remek klubhoz igazolhatok, már elsőre is nagyon tetszik a stadion és látom, hogy a körülmények adottak a profi munkához. Gyorsan bizonyítani szeretném, hogy a Vidi erőssége leszek, de mivel számomra mindig a csapat a legfontosabb, az elsődleges célom, hogy eredményesek legyünk tavasszal.

A magyar bajnokság sem ismeretlen számomra, az erőviszonyokkal korábban is tisztában voltam és tudtam, hogy a Fehérvár nagy célokért küzdő klub" - nyilatkozta a szerződés aláírása után Peter Zulj.

A 28 éves, 185 centiméter magas középpályás az ausztriai Welsben született. A Salzburg, a Linz és a Rapid Wien utánpótláscsapataiban nevelkedett, a 2009/2010-es idényben az U17-es bajnokság gólkirálya lett, felnőtt mérkőzésen 17 évesen, a Rapid második csapatában mutatkozott be. A Grödig és a Hartberg együtteseiben az osztrák másodosztálynak számító Erste Ligában játszott, majd 20 évesen, a Wolfsberger AC színeiben debütált az osztrák Bundesligában, amelyben később Európa Liga-selejtezőn is pályára lépett, a bajnokságban pedig 46 mérkőzésen hét gólt lőtt és öt gólpasszt adott.

Az FC Admira Wacker Mödling színiben nyolc, az SV Ried színeiben 33 osztrák Bundesliga-meccset játszott, majd 2017-ben a Sturm Grazba igazolt. Csapata alapembereként 50 bajnokin 13 gólig és 21 gólpasszig jutott, oroszlánrészt vállalt a Sturm 2018-as Osztrák Kupa-győzelméből is, a szezon végén pedig az év játékosának is megválasztották. Bajnokok Ligája- és Európa Liga-selejtezőkön is pályára lépett, majd 2018 telén igazolt a belga Anderlechthez, ahol 38 élvonalbeli bajnokin játszott. 2021-ben pedig a török élvonalban futballozott, előbb a Göztepe, majd a Basaksehir csapatában, összesen 23 bajnokin négy gólt lőtt és két gólpasszt adott.