Társoldalunk:

Az MTK megindokolta, miért nem ment bele a Mezőkövesd elleni meccs elhalasztásába

2022.01.26. 15:20

A labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Mezőkövesd-Zsóry FC a hivatalos honlapján tudatta, hogy a tavaszi nyitóforduló előtt a csapat 16 játékosának lett pozitív a koronavírus-tesztje, így borsodi klub halasztási kérelemmel fordult az MTK Budapest együtteséhez, azonban a fővárosi klub nem járult hozzá a bajnoki találkozó elhalasztásához. A kék-fehérek hivatalos közleményben jelezték, hogy sportszerűtlennek tartják, hogy a borsodi klub rájuk szeretné hárítani a felelősséget halasztási kérelmek ügyében.

Az MTK Budapest elítéli és sportszerűtlennek tartja a Mezőkövesd Zsóry FC azon törekvését, amellyel klubunkra szeretné hárítani a felelősséget halasztási kérelmek ügyében - olvasható az MTK honlapján megjelent közleményben.

Az MTK Budapest ebben a kérdésben az MLSZ által hozott döntést képviselte: mint ismert, a szövetség néhány napja döntött arról, hogy nem támogatja a bajnoksággal és bajnoki meccsekkel kapcsolatos halasztási kérelmet, és így az eredeti kiírás szerint folytatódik az OTP Bank Liga.

Az MTK az MLSZ irányelveit követte, amikor nem ment bele a halasztásbaForrás: mtkbudapest.hu

Klubunk ebben a kérdésben a folytatásban is az MLSZ halasztással kapcsolatos irányelveihez tartja magát, csapatunk bármilyen helyzetbe kerülve pályára lép majd halasztási kérelem és bárminemű hangulatkeltés nélkül - ahogy ezt tettük az elmúlt másfél évben több alkalommal is, hasonló nehézségektől sújtva."

A Mezőkövesd-MTK mérkőzés tehát az eredeti időpontban, vasárnap délután 15.15-től meg lesz tartva.