Neymar büntetőt hibázott, kikapott a PSG

fbl Horizontal
Paris Saint-Germain's Argentinian forward Lionel Messi (L) attempts to score in front of Nantes' French goalkeeper Alban Lafont (R) during the French L1 football match between FC Nantes and Paris-Saint Germain (PSG) at the Stade de la Beaujoire–Louis Fonteneau, western France, on February 19, 2022. (Photo by LOIC VENANCE / AFP)
Vágólapra másolva!
A Paris Saint-Germain idegenben 3-1-re kikapott a Nantes csapatától a francia labdarúgó-bajnokság 25. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

Miután a PSG egy hajrában lőtt góllal 1-0-ra legyőzte a Real Madridot a BL-nyolcaddöntők odavágóján, szinte kötelezőnek tűnhetett a Nantes ellen is a siker. Ehhez képest Randal Kolo Muani egy gyors kontra végén már a 4. percben betalált, így a fővárosiak hamar hátrányba kerültek.

Lionel Messi gólpasszt adott a Nantes ellen Forrás: AFP/Loic Venance

Sőt, az alig 19 esztendős Quentin Merlin gyönyörű góljával bő negyedórát követően a párizsiak már kétgólos hátrányban voltak. Ha ez nem lett volna elég Maurizio Pochettino csapatának, Ludovic Blas az első félidő ráadásának hatodik percében 3-0-ra növelte a Nantes előnyét.

A PSG rögtön a szünet után közelebb tudott kerülni, a 47. percben Lionel Messi ugratta ki Neymart, aki szépen cselezte ki védőjét a kapuhoz közel, majd lőtte be a labdát a rövid sarokba. A brazil világsztár az 59. percben büntetőből még közelebb hozhatta volna csapatát, de kihagyta a tizenegyest.

A párizsiak a meccs utolsó szakaszára olyan sztárokat tudtak csereként pályára küldeni, mint amilyen Ángel Di María, Mauro Icardi, Achraf Hakimi vagy Julian Draxler. Mégsem sikerült újabb gólt szereznie a PSG-nek, amely így 3-1-re kikapott a Nantes csapatától.

A francia sztárcsapat még így is sokkal jobban áll a bajnokságban, mint a 2. helyen álló Marseille. Az 59 pontos PSG-t egy meccsel kevesebbet játszó riválisa 46-tal követi.