Gareth Bale undorítónak nevezte a spanyolok őt illető kritikáit

775777601 fbl Horizontal
Wales' midfielder Gareth Bale celebrates on the pitch after the FIFA World Cup 2022 play-off semi-final qualifier football match between Wales and Austria at Cardiff City Stadium in Cardiff, south Wales on March 24, 2022. - A brilliant double from Gareth Bale took Wales to the brink of a first World Cup since 1958 thanks to a 2-1 win over Austria in Cardiff on Thursday. (Photo by Geoff Caddick / AFP)
Vágólapra másolva!
A walesi labdarúgó-válogatott Ausztria felett aratott csütörtöki 2-1-es világbajnoki pótselejtezős győzelmét követően "undorítónak" nevezte a spanyol sajtótól kapott kritikát Gareth Bale, a Real Madrid walesi játékosa.

A 32 éves támadó előbb szabadrúgásból, majd pedig egy kiváló egyéni megmozdulás után volt eredményes az osztrákok elleni meccsen, s két góljával oroszlánrészt vállalt abban, hogy júniusban Wales már a vb-szereplésért játszhat majd Skóciával vagy Ukrajnával.

Bale a Real Madridban a mostani idényben csupán öt tétmérkőzésen szerepelt, s a vb-pótselejtezők előtt a madridi Marca című sportnapilap "walesi parazitaként" emlegette.

- nyilatkozta Bale az Ausztria elleni meccs után, majd arra a kérdésre, hogy a második találata után bemutatott gólörömével - a walesi címert paskolta a mezén - üzenni akart-e Madridba, nemmel felelt.

- mondta mosolyogva a futballista, aki a lefújás után madridi csapattársát, az osztrák David Alabát is vigasztalni próbálta.

Wales 1958 után másodszor szerepelhet világbajnokságon, de ahhoz, hogy novemberben Katarba utazhasson, Skóciát, vagy Ukrajnát kell majd hazai környezetben legyőznie az ukrajnai háború miatt júniusra halasztott pótselejtezőn.