Vágólapra másolva!
Gareth Southgate szövetségi kapitány közlése szerint pozitív koronavírustesztet produkált Phil Foden, a magyarok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésre készülő angol labdarúgó-válogatott támadója, aki így nem utazik el Budapestre a csapattal.

A szakvezető az angolok pénteki online sajtótájékoztatóján azt mondta, a Premier League-győztes Manchester City futballistája várhatóan még a jövő kedden sorra kerülő, németek elleni meccset is kénytelen lesz kihagyni, de azt követően - Southgate reményei szerint - visszatér a keretbe.

Az Európa-bajnoki ezüstérmes angolok kapitánya azt mondta, a tavaly szeptemberi világbajnoki selejtezőn - melyet 4-0-ra megnyertek - a magyar válogatott "nagyon másképp" játszott, mint ami az elmúlt két-három esztendőben jellemző volt rá.

Gareth Southgate nehéz meccsre számít a magyarok ellen Forrás: AFP/Glyn Kirk

fogalmazott Southgate, aki azt is elárulta, hogy a keretbe újonnan behívott játékosai "remekül dolgoztak" az edzéseken, de ezt el is várta tőlük, mert mint mondta, "ők azért vannak velünk, mert kiváló futballisták".

A brit újságírók többször is kikérték az angol szövetségi kapitány véleményét arról, hogy a zárt kapus büntetés ellenére több mint 30 ezer gyermek tekintheti majd meg a szombati mérkőzést a stadionban.

"A rasszizmus és az ezzel kapcsolatos problémák nálunk is jelen vannak, nekünk is van zárt kapus büntetésünk és mi is fogunk gyerekeket hívni az érintett összecsapásunkra" - mondta Southgate.

Nem tudom, milyen lesz a hangulat szombat este, de azzal kell megbirkóznunk, ami vár ránk" - vélte a szövetségi kapitány.

Harry Kane, a háromoroszlánosok és a Tottenham Hotspur csatára kifejezte reményét, hogy a gyermekek számára "nagy élmény" lesz a magyar és az angol válogatott játékosait élőben megnézni, valamint úgy vélte, "kemény, nehéz meccs" vár rájuk, de úgy gondolják, képesek lesznek jó teljesítményt nyújtani.

Harry Kane a vb-selejtezők során már pályára lépett a magyar válogatott ellen Forrás: MTI/Kovács Tamás

A 28 éves támadó az 50. gólját szerezheti az angol válogatott mezében, de azt mondta, ez különösebben nem motiválja, bár tudatában van annak, hogy 49 találatnál jár.

fogalmazott Kane.

A Magyarország-Anglia Nemzetek Ligája-mérkőzés szombaton 18 órakor kezdődik a Puskás Arénában.