A belga válogatott kiütötte Lewandowskiékat a Nemzetek Ligájában - videó

UEFA Nations League football match Horizontal
Belgium's midfielder Kevin De Bruyne (2R) celebrates with teammates after scoring his team's second goal during the UEFA Nations League - League A - Group 4 football match between Belgium and Poland at The King Baudouin Stadium in Brussels, on June 8, 2022. (Photo by Kenzo TRIBOUILLARD / AFP)
Vágólapra másolva!
A belga válogatott 6-1-re legyőzte Brüsszelben a lengyel csapatot a Nemzetek Ligája A divíziójának szerdai játéknapján.

Nagy irammal kezdte a találkozót a belga csapat, amely öt perc alatt akár két gólt is szerezhetett volna, de a sérült Romelu Lukakut helyettesítő Michy Batshuayi előbb kapufát lőtt, majd lesről talált a kapuba. Az első húsz percben a vendégek nem igazán tudták megtartani a labdát, a belgák viszont több veszélyes akciót is vezettek, de egyik sem talált kaput. A belga fölény ellenére aztán a 28. percben Lewandowski góljával a lengyelek kerültek előnybe.

A 33 éves klasszis Szymanski passza után külsővel pörgette el a labdát a kapus mellett. Ez volt a Bayern Münchentől elvágyódó csatár 76. gólja a válogatottban, és már csak egy találatra van Pelé csúcsától.

Ezt követően a belgák lendületbe kerültek és az első félidő hajrájában egyenlítettek. De Bruyne lövése még kijött a kapusról, de a kipattanót Castagne készítette le Witselnek, aki kapásból lőtt a kapu jobb oldalába.

Lewandowski gólt lőtt, de a belgák kiütötték a lengyel válogatottat Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard

A fordulás után is a hazai csapat játszott jobban és veszélyesebben, de a lengyel kapus két óriási védéssel tartotta életben a lengyel reményeket. Az 59. percben aztán már Dragowski is tehetetlen volt és De Bruyne ziccere után fordított a belga csapat.

A vezetés birtokában sem vett vissza a világranglista második helyén álló csapat,

a tanácstalan lengyelek sorra kapták a gólokat: a csereként beállt Trossard előbb egy higgadt csel után lőtt a rövid sarokba, majd a 80. percben elképesztően nagy gólt tekert a jobb felsőbe.

Lois Openda ünnepli élete első gólját a nemzeti csapatban Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard

Majd a 83. percben Dendocker gondolt egyet és távolról bombázott a bal alsó sarokba. A Wolverhampton védője az első találatát szerezte a nemzeti együttesben, alighanem emlékezetesre sikerült. Ezt követően a lengyelek szépíthettek volna, de a slusszpoén a belgáké volt a ráadás utolsó percében: Lois Openda élete első válogatott meccsén gólt lőtt és beállította a 6-1-es végeredményt.

Roberto Martínez együttese első győzelmét aratta a Nemzetek Ligája idei sorozatában, jobb gólkülönbségének köszönhetően pedig megelőzte a lengyel csapatot a csoport második helyén. A lengyeleknek viszont megszakadt az 5 meccs óta tartó veretlenségi sorozata.

Nemzetek Ligája, 1. forduló:
A divízió:
4. csoport:
Belgium-Lengyelország 6-1 (1-1)
gólszerzők: Witsel (42.), De Bruyne (59.), Trossard (73., 80.), Dendoncker (83.), Openda (90+3.), illetve. Lewandowski 28.)
Az állás: 1. Hollandia 6 pont, 2. Belgium 3 (7-5), 3. Lengyelország 3 (3-7), 4. Wales 0