Tizenegyesdráma után Ausztrália is kijutott a katari foci-vb-re - videó

fbl Horizontal
Australia's players celebrate winning the FIFA World Cup 2022 inter-confederation play-offs match between Australia and Peru on June 13, 2022, at the Ahmed bin Ali Stadium in the Qatari city of Ar-Rayyan. - Australia beat Peru in a sudden death penalty shootout to secure the penultimate free place at the World Cup finals. (Photo by KARIM JAAFAR / AFP)
Vágólapra másolva!
31-ként Ausztrália jutott ki az idén november-decemberi katari labdarúgó-világbajnokságra, miután tizenegyesekkel legyőzte Perut az interkontinentális pótselejtezőn.

Az ausztrálok az ázsiai, míg a peruiak a dél-amerikai zóna 5. helyezettjeként szereztek jogot az interkontinentális pótselejtezőre, melyet a katari Al-Rajjanban rendeztek meg, túlnyomórészt perui szurkolók előtt. A rendes játékidő, majd a kétszer 15 perc hosszabbítás sem hozott sok helyzetet, jellemző, hogy a kaput eltaláló lövések aránya 2-1 volt az ausztrálok javára a lefújás pillanatában.

A tizenegyesrúgásokat Martin Boyle révén rögtön egy hibával kezdték az ausztrálok, de a harmadik párban perui oldalról Luis Advincula is kihagyta a maga kísérletét. Azt nem lehet mondani, hogy Andrew Redmayne, az ausztrálok kapusa nem tett meg mindent, hogy megzavarja a dél-amerikai csapat lövőit, még, ha Gianluca Lapadula ellen éppen nem is járt sikerrel:

Az utolsó, ötödik párban viszont Alex Valerát meg tudta zavarni:

Így az ausztrálok sorozatban ötödik, összességében pedig a hatodik alkalommal jutottak ki a világbajnokságra, ahol majd a D csoportban szerepelhetnek a címvédő Franciaország, Dánia és Tunézia társaságában.

Eredmény, Interkontinentális pótselejtező:
Ausztrália - Peru 0-0, tizenegyesekkel 4-3