Vágólapra másolva!
A magyar válogatott a Nemzetek Ligájában szenzációs teljesítményt nyújtva, történelmi győzelmet aratott Angliában, ugyanis Sallai Rolandék 4-0-ra kiütötték ellenfelüket Wolverhamptonban. A brit sajtó és a szurkolók nem kímélték a pocsékul futballozó angol sztárokat, mindegyik játékos rendkívül alacsony értékelést kapott a megalázó vereség után.

A Nemzeti Sport megírta, hogy a BBC olvasói szerint a teljes angol válogatott mélyen a tudása alatt futballozott. A 10-es skálán a Manchester City hátvédje, John Stones kapta a leggyengébb osztályzatot (2,39), akit a hajrában kiállított a játékvezető. Az angolok "legjobbjának" a Borussia Dortmund középpályását, Jude Bellinghamet látták a szurkolók, aki szintén nem kapott magas értékelést (3,1).

Két másik jelentős brit sajtóorgánum, a Sky Sport és a Telegraph nem volt ennyire szigorú a játékosokkal, utóbbi a Chelsea jobbhátvédjének, Reece Jamesnek például 7-es osztályzatot adott, de Stones-t ők is borzasztóan gyengének ítélték meg.

Mindkét lapnál a City védője volt a legrosszabbul teljesítő angol, és a többi sztár is legfeljebb átlagos minősítést kapott.

John Stones nem bírt a fantasztikusan focizó magyarokkal Forrás: AFP/Adrian Dennis

A BBC internetes kiadásának látogatói egyébként a magyar válogatott játékosait is pontozták: a két gólt szerző Sallai Rolandot látták a legjobbnak (8,67), de rajta kívül nyolcan is 8 pont feletti értékelést kaptak.