Vágólapra másolva!
A Ferencváros-Tobol (5-1) Bajnokok Ligája-selejtező után, illetve a Ferencváros-Slovan 2. fordulós meccs előtt megnéztünk néhány kazah és szlovák oldalt, hogy írnak a tegnapi meccsekről, illetve a jövő heti folytatásról. 

„A Tobol nagyon kikapott" – írja főcímében a zakon.kz,

amely kifejti, hogy a vendégcsapat szurkolói húsz perc után felháborodtak (a Groupama Arénában mintegy ötven vendégdrukker volt – a szerk.), hiszen akkor már három gólnál tartott a Ferencváros. A cikk a Tobol vezetőedzőjének, Milan Milanovicsnak a sajtótájékoztatón adott nyilatkozatával zárul, amelyben a szerb szakember elismerte, az erősebb csapat jutott tovább; illetve azzal, hogy a Tobol az Európa-konferencialigában folytathatja szereplését a gibraltári Lincoln Red Imps ellen - írja az nso.hu.

Még élesebben fogalmaz a sport.kz beszámolója a Tobol 5-1-es budapesti veresége kapcsán.

„A Tobolt húsz perc alatt eltaposták és kirúgták a Bajnokok Ligájából" – írja a sportportál, amelynek munkatársa, Alekszandr Sztrelnyikov a lefújás után megjegyezte, a Tobol, kiváltképp a csapat védelme, sokkal gyengébb teljesítményt nyújtott annál, amire számítottak.

A Fradi könnyedén ütötte ki a Tobolt Fotó: Koncz Márton - Origo

Arra is érdekes lehet, hogy a szerdai mérkőzések után hogyan várja a szlovák sajtó a jövő heti, Ferencváros-Slovan találkozót, hiszen az FTC mellett a pozsonyiak is továbbjutottak: hosszabbításban, 0–1-ről fordítva búcsúztatták idegenben a grúz Dinamo Batumit. Az pedig már korábban eldőlt, hogy a magyar és a szlovák bajnok egymással mérkőzhet a következő körben.

„Váratlan fordulat Batumiban, a Ferencváros vár a Slovanra" – írja a kosiceonline.sk. A cikk a Slovan grúziai meccséről azt írja, hogy Holman Dávidék (a korábbi ferencvárosi a kezdőcsapat tagja volt – a szerk.) főleg az első félidőben játszottak fölényben, a 104. percben viszont, amikor a hazaiak megszerezték a vezetést, úgy tűnt, eldőlt a továbbjutás.

A Slovan azonban előbb váratlanul egyenlített, majd a 123. percben Vladimir Weiss szögletből csavart góljával tovább is jutott.

A szlovákok hőse, a győztes gól szerzője arról beszélt a lefújás után, hogy bízik benne, telt ház előtt fogadhatják a Ferencvárost.

A Ferencváros elleni BL-selejtezővel kapcsolatban több portál is közölte már a jegyvásárlással kapcsolatos információkat, illetve azt, hogy a párharc második meccsén, július 27-én, 20.30 órától fogadja a Slovan az FTC-t Pozsonyban.

A pravda.sk képgaléria formájában mutatja be a Slovanra váró Ferencváros játékosait, hangsúlyozva, hogy szerdán csak egy magyar, Dibusz Dénes szerepelt az FTC-ben.

– ez a Ferencváros. A híres magyar márka manapság már nem is annyira magyar. Csak egy magyar játékos játszik rendszeresen a kezdőcsapatában" – fogalmaz a szlovák oldal.