Édesanyja temetésén kapott szívinfarktust a legendás sztárfocista

Madrid Receives The Champions League Cup NurPhoto General News April 11 2019 11th April 2019 Madrid - Spain Horizontal LEAGUE CUP SPORT, Paulo Futre
Paulo Futre and Roberto Carlos receive the Champions League Cup on behalf of the city of Madrid. April 11, 2019, spain (Photo by Oscar Gonzalez/NurPhoto) (Photo by Oscar Gonzalez / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Paulo Futre kórházba került, miután édesanyja temetésén szívrohamot kapott. A West Ham United egykori sztárján sürgősségi műtétet kellett végrehajtani. A 41-szeres portugál válogatott szélső a szertartáson szédülni kezdett, erősen izzadt, ezért a családja jobbnak látta, ha mentőt hív hozzá.

Az 56 éves Paulo Futrét

előbb a barreirói kórházba vitték, majd rövid megfigyelés után átszállították a lisszaboni Santa María kórházba. A pályafutása alatt hat országban is megforduló korábbi labdarúgó eszméleténél volt, de a szívkatéterezést nem lehetett kikerülni

- írja a Bors.

Az FC Portóval 1987-ben BEK-et, az AC Milannal 1996-ban olasz bajnoki címet nyert egykori szélső már posztolt a kórházi ágyáról.

Paulo Futre a Portóval érte el legnagyobb sikereit: két bajnoki címet és két portugál Szuperkupát, valamint

1987-ben BEK-et nyert a csapattal.

Az Atlético Madrid játékosaként 1991-ben és 1992-ben Király-kupa-győztes lett, míg az AC Milannal 1996-ban scudettót nyert. Karrierje alatt játszott még a Sporting, a Benfica, az Olympique Marseille, a Reggiana, a West Ham és a japán Jokohama Flügels csapatában is.

Az 1987-es Aranylabda-szavazáson második lett Ruud Gullit mögött.