A Manchester United legendás focistáját a csapata mentette ki az alkoholizmusból

Paul Scholes, Darren Fletcher, Wayne Rooney, foci, Manchester United
Manchester United's English forward Wayne Rooney celebrates with teammates Paul Scholes (L) and Darren Fletcher after scoring his third goal against Bolton Wanderers during their English Premiership football match at the Reebok stadium in Bolton, north-west England, 28 October 2006. Manchester United won 4-0. AFP PHOTO/ANDREW YATES Mobile and website use of domestic English football pictures subject to subscription of a license with Football Association Premier League (FAPL) tel : +44 207 298 1656. For newspapers where the football content of the printed and electronic versions are identical, no licence is necessary. (Photo by ANDREW YATES / AFP)
Vágólapra másolva!
Paul Scholes elárulta, miként segítette át őt fiatalkori ivászatán a manchesteri futballklub, amit elsősorban a szüleinek köszönhet, hiszen gyermekkorában ezt a napi rutint leste el tőlük.

A 47 esztendős exfutballista korábbi csapattársa, Gary Neville műsorában mesélt a múltjáról. Scholes 16 éves korától a 38 esztendős korában bekövetkezett visszavonulásáig végig a Vörös Ördögök csapatát erősítette, azonban a számos siker mellett több egyéni gonddal is szembesülnie kellett, különösen utánpótláskorban.

„Ha valaki meglátna egy olyan életmódú embert, mint amilyen én voltam, arra senki nem gondolná, hogy profi labdarúgó. Nos, néha nyolcig-kilencig [a kocsmában] maradtunk, olykor még fél 12-ig is. De ez volt az életstílusom, hiszen

A gyerekeket ugyanis nem engedték be, így kint vártam a szüleimet" – emlékezett vissza Scholes.

Scholes, Fletcher és Rooney számos közös sikert ért el a Manchester Uniteddel Forrás: AFP/Andrew Yates

Neville azt reagálta Scholes történeteire, hogy ő nem volt tudatában azzal, hogy mennyire az alkohol hatása alatt járt az edzésekre és a mérkőzésekre, Scholes azonban azt is elárulta, hogy a United korábbi utánpótlásedzője, Eric Harrison észrevette, hogy problémái vannak az ivással, és az édesapjának telefonált azért, hogy tegyen valamit.

Valóban, amikor 18 éves lettem, nagyjából öt alkalommal ittam hetente. A társaim is állandóan a kocsma környékén voltak, én pedig az ő vasárnap délelőtti mérkőzéseiket is onnan követtem."

Scholes-nak nem ez volt az egyetlen problémája a pályán kívül, és ő is elismerte, hogy "csinált néhány hülyeséget" felnőttkorában is. Ilyen volt, amikor Sir Alex Fergusonnal nagyon összeveszett egy lecserélése után. A középpályás elárulta, attól félt, hogy a veszekedést követően végleg kirakja őt a skót mester a csapatból, ezért mihamarabb elnézést kért tőle, így kisebb pénzbírsággal megúszta az incidenst.

Forrás