Vágólapra másolva!
Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya kedden kihirdette a keretét a Luxemburg, illetve a Görögország elleni felkészülésimérkőzésekre. Ahogy azt előre várni lehetett, a 108-szoros válogatott Dzsudzsák Balázst is meghívta a keretbe az olasz szakember, a DVSC játékosa utóbbi meccsen búcsúzhat. A DAC-ban szereplő Kalmár Zsolt visszatér a válogatottba, de a belga Genk játékosa, Németh András is meghívót kapott.

Július végén egy debreceni szurkolói ankéton árulta el Dzsudzsák Balázs, ígéretet kapott arra, hogy újra pályára léphet a magyar válogatottban.

Marco Rossi pedig be is hívta a keretbe a Debrecen játákosát, aki a görögök ellen válogatott rekorderként búcsúzhat a nemzeti csapattól.

Dzsudzsák Balázs is meghívót kapott Marco Rossitól Forrás: MTI/Czagány Balázs

Érdekesség, hogy 2007. június 2-án Dzsudzsák Balázs pont egy görögök elleni Eb-selejtezőn mutatkozott be a magyar válogatottban, 2008. május 24-én pedig egy görögök elleni felkészülési meccsen lőtte első gólját a nemzeti csapatban.

Marco Rossi elmondta, hogy Dzsudzsák Balázs rengeteget tett a magyar válogatottért, és ő nagyon tiszteli Dzsudzsák Balázst.

- mondta el Rossi.

A középpályás Kalmár Zsolt 18 hónap után szerepel ismét a férfi A-válogatott keretében. A DAC játékosa mellett Németh András is meghívót kapott Marco Rossitól.

- árulta el Rossi. A szövetségi kapitány azonban hozzátette: elképzelhető, hogy egy hamis kilencessel játszanak majd a következő meccseken, mint ahogy Sallai Roland játszott az angolok ellen.

- mondta el Rossi.

Rossi bizakodó Fotó: Koncz Márton - Origo

A magyar válogatot edzője szerint Dibusz jól pótolja majd a sérült Gulácsit. A Fradi ígéretes játékosával, Pászka Lóránddal kapcsolatban pedig a következőket mondta a kapitány: két meccsre nincs értelme 33 játékost behívni.

Marco Rossi szerint hasznos lesz a két barátságos meccs az Eb-selejtezők előtt.

- fejezte be Rossi.

A válogatott idei utolsó hazai mérkőzését Görögország ellen játssza november 20-án, a Puskás Arénában. Három nappal korábban Luxemburgban lép pályára Marco Rossi együttese felkészülési mérkőzésen.

A magyar válogatott kerete:

KAPUSOK:
Dibusz Dénes (FTC), Szappanos Péter (Budapest Honvéd), Tóth Balázs (Puskás Akadémia)

VÉDŐK: Bolla Bendegúz (Grasshopper Club Zürich, svájci), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Fiola Attila (MOL Fehérvár FC), Lang Ádám (Omonia Nicosia, ciprusi), Mocsi Attila (ZTE FC), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Orbán Willi (RB Leipzig, német), Szalai Attila (Fenerbahçe FK, török)

KÖZÉPPÁLYÁSOK: Baráth Péter (DVSC), Kerkez Milos (AZ Alkmaar, holland), Kleinheisler László (NK Osijek, horvát), Nagy Ádám (AC Pisa, olasz), Nego Loic (MOL Fehérvár FC), Styles Callum (Millwall FC, angol), Vécsei Bálint (Ferencvárosi TC), Dzsudzsák Balázs* (DVSC)

TÁMADÓK: Ádám Martin (Ulszan Hyundai, délkoreai), Gazdag Dániel (Philadelphia Union, amerikai), Kalmár Zsolt (DAC, szlovák), Németh András (KRC Genk, belga), Sallai Roland (SC Freiburg, német), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig, német)

Dzsudzsák Balázs a Luxemburg elleni mérkőzés után,

a görögök elleni hazai mérkőzésre csatlakozik a kerethez.

A magyar válogatott programja:

2022. november 17., csütörtök
Luxemburg–Magyarország
Stade de Luxembourg

2022. november 20., vasárnap
Magyarország–Görögország
Puskás Aréna