Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 19. fordulójának rangadóján a Rennes hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Paris Saint-Germain csapatát.

A listavezető Paris Saint-Germainre az előzetes latolgatások alapján pokolian nehéz meccs várt, ugyanis ahhoz a Rennes csapatához látogatott, amely a legutóbbi nyolc hazai meccsét megnyerte a francia bajnokságban.

Lionel Messi nem sokat mutatott az első félidőben Forrás: AFP/Loic Venance

Az első félidőbe a párizsiak több mint 60%-ban birtokolták a labdát, azonban komoly helyzetet nem tudtak kialakítani, az első 45 percben kaput eltaláló lövésük sem volt. A PSG játéka a második félidőre sem javult fel, így Christophe Galtier az 55. percben pályára küldte Kylian Mbappét, aki 13 találattal vezeti a góllövőlistát.

A francia válogatott támadó beállásával valamelyeset megélénkült a PSG játéka, de a 65. percben mégis a Rennes szerzett vezetés.

Adrien Truffert kapott egy átadást a bal oldalon, egy csellel átjátszotta Achraf Hakimit, majd visszagurított a mélységből érkező Hamari Traorénak, aki 11 méterről a bal alsó sarokba bombázott.

A bekapott gól után a Paris Saint-Germain sebességet váltott, Mbappé a 67. percben egyenlíthetett volna, de a világbajnok támadó kapu fölé lőtt egy hatalmas ziccert. A folytatásban a PSG beszorította a Rennes-t, de a hazai csapat védelme remekül zárt, így igazán nagy helyzetet nem tudott kialakítani a címvédő, amely így elszenvedte második vereségét az idei szezonban.

A Rennes ezzel sorozatban a kilencedik hazai bajnokiját nyerte meg, és pontszámban beérte a negyedik helyen álló Monacót. A PSG továbbra is vezeti a bajnokságot, de már csak három pont az előnye a második Lens előtt.

Ligue 1, 19.forduló:
Rennes-Paris Saint-Germain 1-0 (0-0)
gólszerző: Traoré (65.)