Vágólapra másolva!
A Real Madrid a Villareal ellen lépett pályára a spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjében. Az első félidőben Capoue és Chukwueze góljaival a sárga mezesek szerezték meg a vezetést. A második félidőben Vinícius Júnior szépített, majd Militao góljával ki is egyenlített a madridi csapat. Ceballos góljával pedig megszerezte a továbbjutást érő győzelmet Carlo Ancelotti csapata.

A Villareálnál a meccs előtt Lo Celso és Pedraza volt sérült, a Real Madridnál David Alaba és Aurélien Tchouameni nem tudott pályára lépni.

Már a 4. percben megszerezte a vezetést a Villareal: Moreno passza után Étienne Capoue bombázta be a labdát Militao mellől a jobb felső sarokba. A 43. percben újabb hazai gól született egy csodálatos támadás végén: Moreno Pinóval játszik össze, aki a tizenhatosról parádésan emel Samuel Chukwueze elé. A támadó nyolc méterről belőtte a léc alá a labdát.

Az első félidőben több gól nem született.

A második félidőben nagyobb energiákat mozgosított a Real, és az 57. percben sikerült szépíteniük: Capoue rossz passzát megszerezte Camavinga,

majd egy gyors ellentámadás végén Ceballos passzát Vinícius Júnior jobbal Mandi és Torres között a bal alsó sarokba rúgta.

A brazil támadó betalált a meccsen Forrás: AFP/Jose Jordan

Pár perc múlva egyenlített Carlo Ancelotti csapata: a 69. percben Asensio beadása után Benzema a jobb alsóba fejelné a labdát, Jörgensen vetődve nagyot védett, de Militao a kipattanót a hálóba lőtte.

A 86. percben pedig eldöntötte a meccset a Real Madrid: Vinícius indította a jobb szélen Asensiót, aki éles szögből jobbal visszagurított, majd Ceballos okosan a bal alsó sarokba lőtt.

A meccsen több gól már nem születetett, így a Real Madrid óriásit küzdve nyerte meg a találkozót, és harcolta ki a továbbjutást.

Eredmény
Spanyol Király-Kupa
Nyolcaddöntő

Villarreal–Real Madrid 2–3 (2–0)
Gólszerző: Capoue (4.), Chukwueze (42.), ill. Vinícius Júnior (57.), Militao (69.) Ceballos (86.)