Győzött az Újpest, kieső helyen a Fehérvár - videó

2023.03.12. 17:55

Hat veretlen mérkőzés után a Mezőkövesd nagyon simán kikapott Újpesten. Bár a lila-fehérek csak 1-0-ra nyertek, de végig uralták a találkozót, Kuttor Attila csapatának jószerével nem volt értékelhető támadása. Győzelmével az Újpest elmozdult a kieső helyről, ahol a MOL Fehérvár váltotta a fővárosi csapatot.

Az Újpest, a 11., kieső helyen állva fogadta a hat mérkőzés óta veretlen Mezőkövesdet, de egyáltalán nem látszott, hogy melyik csapat van jobb formában, ugyanis a lilák Csoboth Kevin révén kétszer is nagy helyzetbe kerültek az első öt percben, sőt, a 10. percben egy hatalmas mezőkövesdi védelmi hibát kihasználva Ognjen Mudrinszki révén meg is szerezte a vezetést az Újpest.

Az Újpesti vezető gólját ide kattintva tudja megnézni.

A 24. percben majdnem összehozta a kövesdi egyenlítést az újpesti védelem: Nikolics kapus nem először gurította rossz helyre a labdát, a letámadástól szorongatott egyik lila-fehér védő pedig kis híján a saját kapujába emelte a labdát 18 méterről.

A Mezőkövesd legveszélyesebb játékosa az újpesti kapura nem más volt, mint a lilák kapusa, Djordje Nikolics, aki sorozatban hozta passzaival nehéz helyzetbe a társait, ha nem éppen a frászt hozta a hazai drukkerekre, ahogy a 31. percben is, amikor addig totojázott egy kirúgással, amig Drazsics oda nem ért, és nem sok híja volt, hogy a kövesdi támadó stoplijáról az újpesti kapuba vágódjon a labda.

A félidő végét ismét "megnyomta" az Újpest, és sikerült is több helyzetet kidolgozni a roppant gyengén focizó Kövesd ellen.

Fordulás után a fővárosi csapat láthatóan igyekezett minél előbb megszerezni a második gólt, amivel alighanem lezárhatta volna a találkozót. Az 50. percben Csoboth szokása szerint jól húzott balról befelé, lőtt is, a megpattanó labdát azonban Piscitelli bravúrral védte.

Egy óra telt el a meccsből, amikor a Mezőkövesd is jelezte, hogy a pályán van, eljutottak egy szögletig, és viszonylag több időt töltöttek az újpesti térfélen. A 74. percben aztán a Kövesd eldöntötte a meccset: a szünetben beállt Lehoczky megkapta Robert Makot vágta szájba, amiért megkapta a második sárga lapját is. Kuttor Attila csapata ezzel emberhátrányba került, és minimális esélye maradt az egyenlítésre.

Győzelmével - amire árnyékot vetett a hosszú sérüléséből februárban visszatérő Yohan Croizet újbóli sérülése - az Újpest fellépett a 9. helyre, megelőzve a kieső helyre csúszó MOL Fehérvárt, valamint a Honvédot.

Eredmény, NB I, 23. forduló:
Újpest FC - Mezőkövesd Zsóry FC 1-0 (1-0)
Szusza Ferenc Stadion, 2547 néző, v.: Andó-Szabó Sándor
gólszerző: Mudrinszki 10.