A belga aranygeneráció sztárjára már nem számítanak a válogatottban

2023.03.17. 15:39

A világbajnoki bronzérmes Axel Witsel nem kapott meghívót a belga labdarúgó-válogatottba a múlt hónapban kinevezett új szövetség kapitánytól, Domenico Tedescótól.

Az olasz-német szakember megnevezte első válogatott keretét, amelyben helyet kapott a 19 éves Romeo Lavia, de már nem szerepel benne a belgák "aranygenerációjának" tagjai közül Eden Hazard csapatkapitány és Toby Alderweireld sem. Előbbi a katari vb után, míg utóbbi múlt héten köszönt el a nemzeti csapattól. 

Axel Witselre (jobbra) nem számít az új szövetségi kapitányForrás: AFP/Jack Guez

Tedesco elmondta, a 130-szoros válogatott Witsel nem kapott meghívót. A tréner szerint nehéz volt meghoznia ezt a döntést, és személyesen tájékoztatta az Atletico Madrid 34 éves játékosát.

A kor nem számít, azokat hívtam be, akik a legjobban teljesítenek" - nyilatkozott Tedesco, aki továbbra is számít Kevin de Bruynére és Romelu Lukakura, valamint bizalmat szavazott a vb-keretből kimaradt Sebastiaan Bornauwnak és Dodi Lukébakiónak is.

A belgák jövő pénteken a svédek ellen játszanak Eb-selejtezőt Stockholmban, négy nappal később a németek ellen lépnek pályára felkészülési mérkőzésen.