Kirúgta Antonio Contét a Tottenham, a Bayern Münchennél megbukott edző lehet az utóda

2023.03.27. 07:30

A Premier League-ben szereplő Tottenham Hotspur labdarúgócsapata a hivatalos honlapján bejelentette, hogy Antonio Conte közös megegyezéssel távozott a londoni klubtól.

"Antonio első, klubunknál töltött szezonjában kiharcoltuk a Bajnokok Ligája-szereplést. Ezúton is köszönjük a munkáját, és sok sikert kívánunk neki a jövőben" - olvasható a Tottenham közleményében.

A 2022/2023-as szezon hátralévő részében Cristian Stellini lesz a londoni együttes megbízott vezetőedzője, az ő munkáját pedig Ryan Mason segíti.

Antonio Conte sorsa minden bizonnyal a Southampton elleni 3-3-as döntetlen követően pecsételődött meg a Spursnél, az olasz tréner a meccs utáni sajtótájékoztatón húsz percen keresztül kritizálta a játékosait, és még a klub elnökének is odaszólt.

A Nemzeti Sport megírta, hogy a londoniak vezetősége a következő edző személyét illetően minden bizonnyal a Bayern Münchentől nemrég menesztett Julian Nagelsmannt részesíti előnyben, de a jelöltek között ott van még a Tottenhammel BL-döntőig jutó Mauricio Pochettino, illetve a spanyol válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Luis Enrique is.

Ajánlataink