Vágólapra másolva!
Kétkezi munkásként napi tíz órákat gürcölt az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Juventus sztárja, Federico Gatti, aki immár olasz válogatottnak mondhatja magát.

Mesébe illő történet Federico Gatti gyors felemelkedése.

A Juventus és az olasz válogatott 24 éves labdarúgója az utóbbi hetekben megragadt a torinói sztárcsapat kezdő tizenegyében. Pedig

bő négy éve még az éjszakai edzések mellett éjt nappallá téve melóznia kellett a családja és a saját megélhetéséért

- írja a Ripost.

Federico Gatti nemrég még kőművesként gürcölt a megélhetésért Forrás: NurPhoto via AFP/Alberto Gandolfo/NurPhoto/Alberto Gandolfo

Gatti apja munkanélkülisége miatt alig

17 évesen otthagyta az iskolát, mert a családjának szüksége volt a keresetére. 2018-ig, 20 esztendős koráig kőműves-segédmunkásként, tetőjavítóként és ablakgyárban gürcölt, de piacon is melózott, naponta kilenc-tíz órán át – hogy aztán késő esténként tréningezzen, éjjel 11-kor jusson vacsorához, és hajnali 3-4 körül már keljen is.

Federico Gattit gyakran hasonlítják egy korábbi Juventus-éra kitűnő védőjéhez, Moreno Torricellihez, aki amatőr focista és asztalos volt, mielőtt 1992-ben szerződtették a Zebrák az ötödosztályú Caratesétől. A sztárklubbal aztán hat év alatt tíz nagy trófeát nyert a fáradhatatlan jobbhátvéd, többek között a Bajnokok Ligájában, az UEFA-kupában és az európai Szuperkupában is csúcsra ért, és tízszer szerepelt az olasz válogatottban.