Vágólapra másolva!
A Ferencváros a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében feröeri ellenféllel találkozik majd. A zöld-fehérek vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov és a csapat sportigazgatója, Hajnal Tamás a Fradi.hu-nak mondta el, mit vár a párharctól.

"Neki is kezdünk az előkészületi munkáknak. Mint ilyenkor mindig, most fel kell térképeznünk az ellenfelünket, meg kell szerveznünk az utazásunkat. A tavalyi selejtezősorozat sem volt könnyű ebből a szempontból, elég a kazah és az azeri utakra gondolni. A Bajnokok Ligája selejtezőjében nem mondhatjuk, hogy nem számít, ki az ellenfél, de ami ennél sokkal fontosabb, hogy a saját módszereinket határozzuk meg, hogy eldöntsük, mikre helyezzük a hangsúlyt, pontos tervezésre van szükség. Tavaly az Európa-liga nyolcaddöntőjéig meneteltünk, rendkívül hosszú év volt. Remélem, idén is hasonló sikereket érhetünk el, ám ezúttal magasabb szinten. A válogatottal többször is találkoztam a feröeri csapattal, de azokból a tapasztalatokból nem lehet kiindulni. Nem ez az első alkalom, hogy első selejtezőre készülök, remélem, nem is az utolsó. Megismerjük pontosan a Klaksvík labdarúgóit és játékát, és mindent megteszünk, hogy továbbjussunk" - mondta Sztanyiszlav Csercseszov.

"Izgatottan néztem a sorsolást. Most az a legfontosabb, hogy alaposan feltérképezzük a Klaksvíkot, mely hazája egyik meghatározó csapata. Ott javában zajlik a bajnokság, 14 meccs után hibátlanul állnak az élen. Egyértelműen komolyan vesszük a párharcot, hiszen a célunk az, hogy bejussunk a következő körbe, ehhez azonban elengedhetetlen, hogy mindenki maximálisan odategye magát. Innentől már tudjuk, kit kell legyőznünk" - tette hozzá Hajnal Tamás.