A világ legpechesebb focistája lett a BL-győztes játékosból, a karrierje is veszélybe került

Croatia v Morocco: 3rd Place - FIFA World Cup Qatar 2022 soccer Qatar22 Qatar2022 worldcup22 worldcup2022 worldcup Qatar Katar Doha Khalifa International Stadium Hakim Ziyech attacking midfield Morocco Chelsea FC FIFA World Cup Qatar 2022 Final match Arge
Hakim Ziyech attacking midfield of Morocco and Chelsea FC during the FIFA World Cup Qatar 2022 Final match between Argentina and France at Lusail Stadium on December 18, 2022 in Lusail City, Qatar. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Noha úgy tűnt, már semmi nem akadályozhatja meg Hakim Zijes Szaúd-Arábiába szerződését, a marokkói labdarúgó az utolsó pillanatban megbukott az al-Nasszrnél az orvosi vizsgálaton.

A Chelsea Bajnokok Ligája-győztes focistája már a télen távozott volna a londoniaktól, ám hiába írta alá a szerződését a Paris Saint-Germainnél, nem igazolhatott oda, mert a Chelsea több alkalommal is rossz dokumentumokat küldött el a párizsiaknak.

A 30 éves marokkói szélsőt ezúttal Cristiano Ronaldót is a soraiban tudó szaúdi al-Nasszr szemelte ki, ám hiába jelent már meg Rijádban,

az orvosi vizsgálatok alapján Zijesnek olyan súlyos térdproblémái vannak, hogy a szaúdi klub kész kihátrálni a szerződtetéséből.

A marokkóinál a térdgondok már januárban is jelentkeztek, ám akkor a PSG átengedte őt a vizsgálatokon.

Zijesnek ugyan még két évig érvényes a szerződése, de az utóbbi időben alig jutott szerephez, és láthatóan ő emiatt távozni szeretne. Ugyanis noha az előző szezonban Marokkóval világbajnoki elődöntőig jutott, de a Chelsea-ben mindössze 24 meccsen, összesen 928 percet játszott, és ez idő alatt három gólpasszt adott.

Kérdéses, hogy amennyiben Londonban kényszerül maradni, akkor az új vezetőedző, Mauricio Pochettino mennyi játéklehetőséget biztosít számára a Kékeknél. Ám az ismételten megjelenő térdprobléma akár az egész karrierjét befolyásolhatja, hiszen ezek után bizonyára minden csapatorvos többször is leellenőrzi, hogy milyen állapotban van.

Forrás