Vágólapra másolva!
A kassai FC Kosice ellen játszotta utolsó nyári felkészülési mérkőzését a DVTK, amely hazai pályán 1-0-ra kikapott.

Az első félidőben nem született gól, de volt több szép hazai megoldás is, Rudi Pozeg Vancas például a kapufát találta el. A szünet után a vendégek szerezték meg a vezetést, majd lőttek egy kapufát is, míg a DVTK csak a gólvonalig jutott.

Jövő szombaton már bajnoki mérkőzést játszik a csapat, amely a Puskás Akadémiát fogadja majd.

Diósgyőri VTK - FC Košice 0-1 (0-0)
DVTK Stadion, 1055 néző. Játékvezető: Farkas Ádám (Szert Balázs, Márkus Tamás).
DVTK: Karlo Sentic - Farkas Dániel, Szatmári Csaba, Bárdos Bence, Godfrey Bitok Stephen - Vladislav Klimovich, Alexander Vallejo, Rudi Pozeg Vancas - Lukács Dániel, Marin Jurina, Jérémie Obounet. Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.

Csere: Marin Jurina helyett Bright Osagie Edomwonyi, Vladislav Klimovich helyett Lőrinczy Attila és Jérémie Obounet helyett Argyris Kampetsis a 63., Boris Turcák helyett Marcel Vasil és Zan Medved helyett Landing Sagna a 65., Dávid Gallovic helyett Miroslav Sovic, Erik Pacinda helyett Jakub Jakubko és Oleksandr Golikov helyett Bernard Petrák a 71., Alexander Vallejo helyett Holdampf Gergő és Rudi Pozeg Vancas helyett Bényei Ágoston a 73., Lukács Dániel helyett Pernambuco a 82. percben.

Sárga lap: Boris Turcák a 13., Holdampf Gergő a 85., Jan Mizerák a 90+2. percben.
Gólszerző: Zan Medved (0-1) az 53. percben.

"Nem volt tökéletes a játékunk, de

ám ez nem sikerült, az ellenfél viszont kihasználta a helyzetét. Tisztában vagyunk azzal, hol tartunk, nem kapkodunk, mert csak az elején vagyunk az útnak. Új csapatot építünk, fel kell hozni mindenkit azonos erőnléti szintre, hiszen vannak játékosok, akik csak pár napja csatlakoztak a kerethez. Ez időbe telik, mindenkinek türelmesnek kell lennie. Csodák nem történnek pár nap vagy pár edzés alatt. Sok munka vár ránk, sokat kell dolgozunk. Tudjuk, hogy egy hét múlva kezdődik a bajnokság, nincs sok időnk, de mindent megteszünk, hogy a lehető legjobban felkészüljünk a bajnoki rajtra" - mondta a meccs után a haziak mestere, Kuznyecov Szergej.