Az aranylabdás focista kíméletlen megjegyzést tett a Bayernre és Harry Kane-re

Harry Kane
Tottenham Hotspur's English striker Harry Kane (C) celebrates scoring his team's first goal during the English Premier League football match between Tottenham Hotspur and Crystal Palace at Tottenham Hotspur Stadium in London, on May 6, 2023. (Photo by ISABEL INFANTES / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Külföldi sajtóhírek szerint az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Tottenham Hotspur elfogadta a német rekordbajnok Bayern München ajánlatát Harry Kane-ért, így az angol csatár Németországban folytatja a karrierjét. A csütörtökön megjelent hírről értesült Michael Owen is, aki a közösségi oldalán mondta el a véleményét az esetleges klubváltásról.

A 30 éves Kane-ért a Bayern, sajtóértesülések szerint 100 millió eurót meghaladó ajánlatát már elfogadta a Spurs, akinek az elnöke, Daniel Levy korábban több alkalommal is nemet mondott a bajoroknak.

A 84-szeres angol válogatott támadó 2004 óta a Tottenham játékosa, és ugyan többször is kölcsönbe került más klubokhoz, egyértelműen a klubtörténelem egyik legjobb játékosa lett belőle. A legeredményesebb legalábbis biztosan, hiszen a Premier League-ben 213 gólt szerzett már a csapat színeiben, amellyel a liga örökrangsorának második helyén áll, a 264 gólt elérő Alan Shearer mögött.

Az ezen a listán 150 találattal tizedik Michael Owen is ezt emelte ki a bejegyzésében, amelyben arra utalt, hogy

visszalépésnek tartaná, ha Kane a Bayern Münchenben folytatná a pályafutását.

„Tudom, hogy a Bayern egy hatalmas klub, és nagyon tisztelem őket, de

Velük [a Bayernnel] trófeát nyerni ugyanis nem nagy teljesítmény. Ha a Real Madridról, vagy egy-két erősebb Premier League-csapatról lenne szó, megérteném. De

– írta 2001 aranylabdása a közösségi oldalán.

Owen ezzel arra utalhatott, hogy (drámai végjátékban) a Bayern tavasszal sorozatban a tizenegyedik bajnoki címét szerezte meg, és minden jel arra mutat, hogy a tizenkettedik is jó eséllyel követheti ezt. Azonban várhatóan Kane első számú célja nem a salátástál elhódítása lenne a münchenieknél, hanem egy esetleges Bajnokok Ligája-trófea, amelyet a Tottenham színeiben talán esélye sem lenne elérni. Sőt, a Spurs idén egyetlen európai kupasorozatban vesz részt, miután az előző idényben nyolcadik helyen zárt a klub a Premier League-ben.