Vágólapra másolva!
A holland labdarúgó-bajnokságban szereplő Ajax Amsterdam a hivatalos honlapján tudatta, hogy leigazolta a 17 éves Damián van der Vaartot, aki a holland vb-ezüstérmes Rafael Van der Vaart fia.

Az amszterdami klub honlapján azt írják, hogy a 17 éves középpályás egyéves szerződést kötött, 2024-ig írt alá ahhoz a klubhoz, amelyben édesapja 156 meccsen 61 gólt lőtt és 28 gólpasszt adott.

A fiatal középpályás a dán Esbjerg csapatától érkezett, ugyanis a család az utóbbi években Dániában élt. Rafael Van der Vaart a pályafutását 2018-ban az Esbjerg csapatában fejezte be, és azóta is ott él, mert felesége, a 2019-es világbajnokság legjobb játékosának megválasztott Estavana Polman a dán város csapatában kézilabdázik.

Van der Vaart az Ajax Amsterdamban kezdte pályafutását, majd a Hamburger SV-nél futballozott, innen került a Real Madridhoz, de a királyi gárdában nem tudott magának állandó helyet kiharcolni. Ezután a Tottenham Hotspurnél játszott, majd visszatért Hamburgba.

Pályafutása végén a Real Betisben szerepelt, azután Estvana Polman miatt Dániába, a Midtjyllandhoz igazolt, végül az Esbjerg játékosként fejezte be a pályafutását.

A holland válogatottban 109-szer lépett pályára, 25 gólt szerzett, 2010-ben világbajnoki ezüstérmet nyert.