Vágólapra másolva!
A román bajnok Farul Constanta futballklub részvényese lett a legendás brazil játékos, Rivaldo - közölte hétfőn este a klub a hivatalos honlapján.

Az 1999-ben aranylabdás, 2002-ben világbajnok, 2015-ben visszavonult brazil labdarúgó a klub részvényeinek 10 százalékát vásárolta meg. Az egyesület játékosa Rivaldo fia, Rivaldinho, valamint a veje, Gustavo Nascimento da Costa.

A jelenleg a román Superliga 10. helyén álló Farul többségi tulajdonosa és edzője a korábbi 124-szeres román válogatott Gheorghe Hagi. A Farul 2021-ben fuzionált a Hagi által 2009-ben alapított és vezetett, utánpótlás-nevelésre alapozó, kétszeres román bajnok Viitorul Constanta csapatával.

A klub elnöke a Hagival együtt a román labdarúgás úgynevezett Aranygenerációjához tartozó Gheorghe Popescu, szakmai igazgatója pedig a Hagi jobbkezének számító, kolozsvári származású, pályafutását a helyi Universitatea csapatánál kezdő Jaskó Zoltán.

Meglepődtem néhány évvel ezelőtt, amikor megtudtam, hogy visszavonulását követően így bekapcsolódott: hihetetlennek találtam. Nem hallottam még olyat, hogy egy ekkora játékos a szenvedélyébe fektesse a vagyonát. Azt hiszem, hogy az eredmények választ adnak minden kérdésre" - idézte Rivaldót a klub közleménye.

A brazil sportember hozzátette: a Farulnál megvalósított magánbefektetés, az edzőközpont, az eredményeket megalapozó futballakadémia, az itt nevelkedett játékosok eredményei bírták rá arra, hogy Gheorghe Hagi mellé álljon.

"Ha egyedül el tudta érni mindezt, hogy kétszer bajnok legyen Európa legfiatalabb csapatával, akkor azt hiszem, hogy a támogatással, amelyre vágyik, még többet érhet el" - mondta Rivaldo.

Rivaldo a brazil Santa Cruz csapatában kezdte a pályafutását. 1996-ban szerződött a Deportivo La Corunához, rá egy évre pedig a Barcelona játékosa lett. Játszott még az AC Milannál, görög kluboknál, majd visszatért Brazíliába. A brazil válogatottban 74 mérkőzésen 35 gólt szerzett.