Vágólapra másolva!
A Premier League-ben szereplő Everton a hivatalos honlapján tudatta, hogy az amerikai, 777 Partners névre keresztelt befektetési alap lett a klub többségi tulajdonosa.

A megállapodás értelmében a 777 Partners szerzi meg a liverpooli klub tulajdonosának, Farhad Moshirinak a teljes részesedését, amely a klub részvényeinek 94,1 százalékát teszi ki.

„A legjobb futballklubok tulajdonosi és finanszírozási jellege mérhetetlenül megváltozott, mióta több mint hét évvel ezelőtt először fektettem be az Evertonba.

– idézi az liverpooli klub honlapja Farhad Moshirit, a brit-iráni üzletembert.

Farhad Moshiri eladta az Everton csapatát Forrás: AFP/Paul Ellis

„Számos lehetséges befektetővel beszéltem, és fontolóra vettem néhány komoly lehetőséget.

– mondta hozzá Farhad Moshiri, aki hozzátette, hogy az Everton nehéz időszakon ment át az elmúlt években, a szurkolók azonban megérdemlik a változást, mert mindig a csapat mellett állnak, és ezért a legjobbak a világon.

Az Everton honlapján azt írják, hogy a 777 Partners egy globális multiklub modellt hozott létre, amely hozzáférést biztosít a világ legnépszerűbb sportjának stratégiai piacaihoz. A 777 Football Group történelmi klubokat egyesít egy olyan struktúrában, amely jelentős együttműködésben vannak egymással a játékosfejlesztés és a globális kereskedelmi lehetőségek révén.

Az Everton-szurkolók már régóta változást akartak Forrás: AFP/Paul Ellis

Az amerikai befektetési alap tulajdonában olyan csapatok vannak, mint az olasz Genoa, a brazil Vasco da Gama, a német Hertha BSC, a belga Standard Liege, a francia Red Star FC, a spanyol Sevilla FC és az ausztrál Melbourne Victory FC.