Dejan Sztankovics: Jó kihívás lesz, mivel a Fradi az előző idényben egyszer sem tudta legyőzni a Kecskemétet

2023.09.27. 10:14

Szerdán két elmaradt mérkőzést pótolnak a labdarúgó OTP Bank Ligában, amelyben így új éllovas lehet. A legjobb esélye erre a címvédő Ferencvárosnak van, mivel ha győz, átveszi a vezetést az újonc MTK Budapesttől. Az FTC edzője, Dejan Sztankovics azonban tisztában van vele, hogy nem lesz könnyű dolguk a KTE ellen, ugyanis a címvédő az előző idényben háromból egyszer sem tudta legyőzni a Kecskemétet.

A zöld-fehéreknek lesz miért visszavágniuk, ugyanis azt a Kecskemétet fogadják, amelyet az előző idényben egyszer sem tudtak felülmúlni, sőt, kétszer kikaptak tőle. A fővárosi gárda egyelőre százszázalékos Dejan Stankovic vezetőedző kinevezése óta, mivel a Magyar Kupában a Nagyecsedet búcsúztatta magabiztosan, a Konferencia-ligában a szerb Cukarickit verte 3-1-re, míg az NB I-ben a Kisvárdát győzte le 1-0-ra.

Ez egy jó kihívás nekünk, hiszen tudom, hogy a Ferencváros az előző idényben háromból egyszer sem tudta legyőzni a Kecskemétet. Ez megfelelő motivációt adhat nekünk a szerdai meccsre. Van néhány sérültünk, akikre nem számíthatok, de bő, erős keretünk van. Hiszek a csapat erejében, a bennünk lakozó erőt kell megmutatnunk szerda este a pályán is. Napról napra keményebben kell dolgoznunk azért, hogy elérjük a céljainkat" - mondta a fradi.hu-nak Dejan Sztankovics.

Dejan Sztankovics is tudja, nehéz meccs vár a FradiraFotó: Ladóczki Balázs - Origo

Szabó István bajnoki ezüstérmes együttesét pedig a javítás motiválhatja, mivel pénteken hazai pályán váratlan vereséget szenvedett az addig nyeretlenül sereghajtó Mezőkövesdtől. Ráadásul a lila-fehérek a mostani kiírásban nemcsak pontot, még gólt sem szereztek idegenben: az MTK otthonában 1-0-ra, míg a Debrecen vendégeként 2-0-ra kaptak ki.

A másik találkozón a Paks fogadja a Debrecent, ennek a két csapatnak akkor lesz esélye élre állni, ha a Ferencváros pontokat veszít. Ebben az esetben a hajdúságiaknak bármilyen arányú siker az első helyet jelentené, a tolnaiaknak viszont legalább háromgólos győzelmet kellene aratniuk.

Mindkét meccset a nemzetközi kupaszereplések miatt halasztották el az első, illetve a második fordulóból. A két pótolt mérkőzéssel nem egyenesedik ki teljesen a tabella, ugyanis a Ferencvárosnak még egy elmaradt találkozója van, azt december 6-án játssza Mezőkövesden.

OTP Bank Liga:
A 2. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
Paksi FC-Debreceni VSC 17.45
Az 1. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
Ferencvárosi TC-Kecskeméti TE 20.00

Ajánlataink