Vágólapra másolva!
A német labdarúgó-bajnokság 11. fordulójának záró mérkőzésén a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig hazai pályán 3-1-re legyőzte a Sallai Roland csapatát, a Freiburgot. A találkozó előtt röviddel Gulácsi lábujjsérülést szenvedett, így kikerült a keretből.

A találkozón egyik magyar válogatott focista sem lépett pályára. Willi Orbán még a nemzeti csapat csehek elleni meccsén sérült meg, Sallai Roland pedig október végén Topolya elleni Európa-liga mérkőzésen szenvedett combsérülést.

Gulácsi Péter szeptemberben tért vissza, miután tavaly októberben a skót Celtic Glasgow elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen szenvedett térdszalagszakadást. A magyar válogatott kapus azonban nem tudta visszaverekedni magát az RB Leipzig kezdőjébe, de a kispadon rendre ott van Janis Blaswich mögött.

Gulácsi Péternek egyelőre nem sikerült visszaverekednie magát az RB Leipzigbe Forrás: AFP/Ronny Hartmann

A Freiburg elleni találkozón azonban nem ülhetett le a kispadra Gulácsi, ugyanis a bemelegítés során lábujjzúzódást szenvedett, így a helyét Leopold Zingerle vette át a kispadon.

Egyelőre nem tudni, mennyire súlyos Gulácsi Péter sérülése, az MLSZ még nem adott tájékoztatást arról, hogy az 51-szeres válogatott kapus ott lesz-e a bolgárok és a montenegróiak ellen készülő Eb-selejtezős keretben.

Marco Rossi nincs könnyű helyzetben, ugyanis a válogatott következő két meccsén nem számíthat Willi Orbánra, Sallai Rolandra, a bokasérülést szenvedett Fiola Attilára és a Ferencváros bombaformában futballozó támadójára, Varga Barnabásra sem.